Šlégr pri majstrovských oslavách oznámil koniec kariéry

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 14:12 • 2 min
Šlégr pri majstrovských oslavách oznámil koniec kariéry

LITVÍNOV - Olympijský víťaz z Nagana 1998, držiteľ Stanleyho pohára 2002 a majster sveta 2005 Jiří Šlégr oznámil pri oslavách českého extraligového titulu v Litvínove definitívny koniec svojej hokejovej kariéry.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťtriročného obrancu dojalo, ako privítali fanúšikovia v piatkových ranných hodinách mužstvo po návrate z rozhodujúceho siedmeho finále v Třinci. Na pódiu pred Zimným štadiónom Ivana Hlinku vzal do ruky zlatú medailu a oznámil: "Mám všetko splnené. Končím kariéru. Už žiadny návrat nepôjde, chrbát ma nepustí," povedal podľa webu iDnes.cz Šlégr.

 

Člen Triple Gold Clubu mal počas tohto ročníka viackrát zdravotné problémy, v play-off pre bolesti chrbta neodohral ani zápas. V sezóne nastúpil veterán len na 17 duelov. O jeho odchode do hokejového dôchodku sa hovorilo už v minulosti, ročníky 2010/2011 i 2012/2013 kompletne vynechal.

 

Šlégr má na konte 622 stretnutí NHL s bilanciou 56 gólov a 193 asistencií (249 bodov) za Vancouver, Edmonton, Pittsburgh, Atlantu, Detroit a Boston. V Rusku si zahral za Omsk, vo Švédsku za Södertälje, vo Švajčiarsku za Biel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies