Sledovanie premiéra je neprípustné

NETKY.SK • 25 November 2011, 02:15 • 2 min
Sledovanie premiéra je neprípustné

Sledovanie premiéra je neprípustné - Politika Sledovanie premiéra alebo premiérky v ktorejkoľvek krajine je podľa predsedníčky vlády Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) neprípustné. no, je to sklamanie a šok, pokiaľ je to pravda, skonštatovala po dnešnom rokovaní v

slovakia

left justify in out

img

Sledovanie premiéra alebo premiérky v ktorejkoľvek krajine je podľa predsedníčky vlády Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) neprípustné. "Áno, je to sklamanie a šok, pokiaľ je to pravda," skonštatovala po dnešnom rokovaní vlády v reakcii na medializované informácie o rozpracovaní jej osoby vojenskou kontrarozviedkou. Avizovala, že zverejnené informácie sa prešetria. 
Ako poznamenala šéfka exekutívy, o rozpracovaní svojej osoby má informácie iba z médií, kde sa o akcii ohľadne jej osoby píše ako o údajnej. Zároveň poukázala na to, že materiál, ktorý mal vzniknúť, je analytický a nevznikol na základe odpočúvaní, ale iných metód. Na margo dôvodu jeho vzniku poznamenala, že "asi na to mali dôvod", podčiarkla však, že údajný.
Radičová ozrejmila, že kauzu odpočúvanie vyšetruje Úrad boja proti korupcii a zároveň aj Generálna prokuratúra SR, ktorá zriadila skupinu pod vedením bývalého šéfa prokurátorov Dobroslava Trnku. "Polícia sa naďalej bude venovať prešetrovaniu kauzy odpočúvanie. Do piatka (25.11.) je pozastavená činnosť Úradu boja proti korupcii," vysvetlila s tým, že vtedy sa rozhodne, kto povedie ktorú vyšetrovaciu skupinu a ako bude samotné vyšetrovanie pokračovať.
Premiérka reagovala aj na vyhlásenie ministra obrany Ľubomíra Galka (SaS), ktorý dnes prišiel o svoju funkciu. Ten vyhlásil, že Radičová nebola zvedavá na informácie o závažnej korupcii, ktorá smeruje do najvyšších miest. S nimi sa jej vraj chceli zveriť riaditelia vojenského spravodajstva. Premiérka vysvetlila, že nie je úlohou tajnej služby, aby vykonávala trestné vyšetrovanie, jej kroky preto mali smerovať ku kompetentným orgánom. "Ten proces je spustený," doplnila.
Predsedníčka vlády zatiaľ nevedela konkretizovať, kto zaujme post ministra Galka, ktorý odchádza pre kauzu odpočúvanie. Avizovala však, že nový minister menovaný nebude, Galkov nástupca bude iba v "dohľadom čase" poverený riadením rezortu. Ten by mal podľa jej slov riešiť aj personálnu výmenu na poste riaditeľa Vojenského obranného spravodajstva. "Prezident súhlasí s takýmto postojom," uzavrela.
Odchádzajúcemu Galkovi premiérka zaželala v jeho budúcej kariére veľa úspechov a poďakovala mu za odvedenú prácu. "Chcem všetkých ubezpečiť, že všetky kroky na trestnoprávne postupy vo všetkých kauzách sa nielen podniknú, ale už som ich podnikla a ubezpečujem, že všetky podania, či už podané alebo dodnes nepodané, budú vyriešené, budú vyšetrené bez ohľadu na to, koho alebo čoho sa týkajú," zhrnula.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies