Slayer otriasli základmi Národného tenisového centra

NETKY.SK • 12 Jún 2012, 05:42 • 2 min
 Slayer otriasli základmi Národného tenisového centra

Slayer otriasli základmi Národného tenisového centra - Kultúra Americká formácia Slayer vystúpila v pondelok 11. júna v bratislavskej NTC Aegon Aréne.

slovakia

left justify in out

img

Americká formácia Slayer vystúpila v pondelok 11. júna v bratislavskej NTC Aegon Aréne. V rámci 75-minútového koncertu ponúkla publiku prierez svojou obsiahlou tvorbou, vrátane skladieb zo slávneho albumu Reign In Blood (1986). V rámci večera sa predstavila i francúzska kapela Gojira, ktorá na Slovensku hrala po prvý raz.

Slayer, ktorý patrí medzi takzvanú veľkú metalovú štvorku, dostál svojej povesti i v Bratislave a ponúkol šestnásť energických skladieb. Okrem iných tak odzneli piesne War Ensemble, Die by the Sword, Mandatory Suicide, Spirit in Black či Seasons in the Abyss.

Aj napriek faktu, že frontman formácie, Tom Araya, komunikoval s publikom iba krátkymi formulkami ako "Ďakujeme" či "Ako sa máte?", sa takmer dvojtisícový dav po celý čas zabával. Koncert vyvrcholil dvojicou skladieb Dead Skin Mask z nahrávky Seasons in the Abyss (1990) a Angel of Death z albumu Reign In Blood (1986). Sedemdesiatpäť minút trvajúcu šou napokon uzatvorili prídavky South of Heaven a Raining Blood.

Kapela Slayer patrí medzi najslávnejšie skupiny v rámci svojho žánru. O jej kvalite hovorí aj päť nominácií na Grammy, z ktorých dve dokázala premeniť na zlatý gramofónik. Hudobníci patriaci medzi takzvanú veľkú metalovú štvorku (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) majú na konte jedenásť štúdiových albumov vrátane slávnej nahrávky Reign In Blood (1986) a na scéne pôsobia už viac ako 30 rokov. V minulosti sa predstavili na českej edícii festivalu Sonisphere a tiež na Topfeste pri Novom Meste nad Váhom.
Setlist koncertu:

World Painted Blood, Psychopathy Red, War Ensemble Die by the Sword ,
Chemical Warfare, Hate Worldwide, Mandatory Suicide, Spirit in Black, Seasons in the Abyss ,Hell Awaits, Postmortem, Snuff ,Dead Skin Mask, Angel of Death, South of Heaven, Raining Blood .

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies