Slávny tanečník Michael Flatley sa prvýkrát predstaví na Broadwayi, potom chce ukončiť kariéru

NETKY.SK • 22 September 2015, 13:17 • 2 min
Slávny tanečník Michael Flatley sa prvýkrát predstaví na Broadwayi, potom chce ukončiť kariéru

BRATISLAVA - Írsko-americký tanečník, choreograf a hudobník Michael Flatley sa v zime po prvý raz predstaví na Broadwayi a následne plánuje ukončiť kariéru. Chce sa totiž venovať svojim najbližším.

slovakia

left justify in out

„Vlani som si uvedomil, že moje nohy a chrbát si toho v priebehu mnohých rokov veľa vytrpeli. Tak som si povedal, že už je čas. Mám nádhernú ženu a krásneho osemročného syna. Rozhodol som sa, že s nimi musím tráviť viac času,“ vyjadril sa choreograf pre agentúru AP. „Moja chrbtica je v zlom stave. Je čas. Všetko, čo som dosiahol, som si zaslúžil a som na to hrdý. Nič by som nemenil. Mojím snom bolo stať sa profesionálnym tanečníkom a viesť všetkých tých úžasných mladých tanečníkov. Každý jeden deň je splnený sen,“ doplnil.

 

Päťdesiatsedemročný rodák z Chicaga uvedie v broadwayskom Lyric Theatre svoju šou Lord of the Dance: Dangerous Games, s ktorou sa jeho súbor predstaví aj 26. októbra v bratislavskej Inchebe. „Moja žena a môj tím sa ma spýtali, či je niečo, čo sme ešte počas kariéry neurobili. Povedal som, že som nikdy nevystupoval na Broadwayi, a že by som si chcel zatancovať na najúžasnejšom mieste na svete,“ prezradil Flatley, ktorý bude v Lyric Theatre účinkovať od 7. novembra do 3. januára. Okrem neho sa na pódiu predstavia aj jeho nasledovníci James Keegan, Fergal Keaney či Morgan Comer. „Je mi cťou priviesť ich na Broadway, kde môžu zažiariť ako hviezdy, ktorými sú,“ uzavrel.


Michael Flatley sa dostal do povedomia verejnosti predstavením Riverdance, ktoré malo premiéru v roku 1994 počas Eurovízie. Známe sú aj jeho šou Warlords, Feet of Flames či Celtic Tiger. Dielo Lord Of The Dance uviedli po prvý raz v roku 1996 v The Point Theatre v Dubline. Doteraz si ho pozrelo už viac ako 60 miliónov ľudí vrátane 400-tisíc divákov a diváčok počas päťročného hosťovania v Las Vegas.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona