Slávny muzikál West Side Story v originálnej verzii zavíta do Bratislavy

NETKY.SK • 15 August 2016, 14:04 • 2 min
Slávny muzikál West Side Story v originálnej verzii zavíta do Bratislavy

BRATISLAVA – Najslávnejší muzikál všetkých čias v originálnej verzii West Side Story sa predstaví v slovenskej metropole. Medzinárodne oslavovaná produkcia muzikálu je opäť na svetovom turné. Slovenské publikum má jedinečnú príležitosť po prvýkrát v bratislavskej Incheba Expo Aréne od 31. marca do 2. apríla 2017 vidieť tento svetovo preslávený unikát v originálnej podobe, v pôvodnom znení a s hviezdnym broadwayským obsadením.

slovakia

left justify in out

Večný príbeh zakázanej lásky na motívy Romea a Júlie zasadený do ulíc západného New Yorku znovu ožíva. Uvedenie muzikálu West Side Story na Broadwayi v roku 1957 kompletne prepísalo históriu muzikálového divadla a okamžite sa stalo jedným z najúspešnejších a najobľúbenejších muzikálov. Odvtedy sa hrá nepretržite na javiskách po celom svete. Ani po takmer 60 rokoch neprestáva táto broadwayská klasika, plná nesmrteľných hitov Leonarda Bernsteina - Maria, Tonight, Somewhere, America či I Feel Pretty fascinovať divákov po celom svete.

 

Na Slovensku ho po prvý raz uviedlo Divadlo Nová scéna pred bezmála 40 rokmi. Uvedenie u nás podliehalo prísnemu a častokrát až absurdnému dozoru cenzúry, preklad bol veľmi pozorne upravovaný v snahe zamedziť šíreniu amerického spôsobu života.

 

Muzikál West Side Story sa stal jedným z najúspešnejších titulov na Broadwayi a v roku 1961 sa dočkal aj filmového spracovania. V réžii Jeroma Robbinsa a Roberta Wisa film slávil triumfálny úspech a získal desať Oscarov, okrem iného za najlepší film, réžiu, vedľajšie úlohy, výpravu, strih či hudbu.

 

Cenami ovenčená a kritikou cenená West Side Story – The Broadway Classic je jediná produkcia, v ktorej sa snúbia všetky prvky pôvodného naštudovania tohto muzikálu – originálnu choreografiu Jeroma Robbinsa, dojemné libreto Stephena Sondheima a neprekonateľnú hudbu Leonarda Bernsteina. V sezóne 2016/2017 sa diváci dočkajú nového naštudovania tejto nesmrteľnej klasiky v réžii Joey McKneelyho, ktorý je držiteľom dvoch nominácií prestížnej ceny Tony Award v kategórii Najlepší choreograf. Toto nové naštudovanie si kladie za cieľ osláviť sté výročie jeho tvorcov, pod názvom West Side Story - Centennial Jublilee Production. Vstupenky sú v predaji na webovej stránke xl.sk. TASR informovala produkcia spoločnosti XL Group.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies