Slávny filmový herec vstupuje do politiky

NETKY.SK • 2 Október 2017, 10:47 • 2 min
Slávny filmový herec vstupuje do politiky

NAÍ DILLÍ - Filmová hviezda z juhoindického štátu Tamilnádu oznámila, že vstupuje do politiky.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdvaročný herec Kamal Haasan, ktorého fanúšikovia v krajine prezývajú aj "hrdina sveta" oznámil, že bude pracovať na tom, aby sa stal ministerským predsedom a zakročil proti korupcii a komunalizmu vo verejnom živote. Taktiež uviedol, že ľudia žijúci v Tamilnádu sa musia zmeniť a stať sa viac sociálne a politicky uvedomelí.

Bývalými hercami boli aj ďalší traja z predchádzajúcich ministerských predsedov Tamilnádu, pričom od decembra 2016, keď zomrela herečka a ministerská predsedníčka Jayaram Jayalalitha, sa štát zmieta v politickej nestabilite.

 

Vstup Haasana do politiky vyvoláva špekulácie, že založí vlastnú stranu a obnoví umierajúcu politiku Tamilnádu. Herec je liberálne orientovaný, bojuje proti štátnej korupcii, ortodoxnému kastovému systému, sektárstvu a to nielen vo verejnom vystupovaní, ale myšlienky humanizmu vnáša aj do svojich filmov.

 

Dosiaľ účinkoval vo viac ako 200 filmoch, z ktorých mnohé vyvolali kontroverziu a získal niekoľko národných i medzinárodných filmových cien.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies