Slávnostný úvod na Stade de France aj o kultúre Francúzov

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 07:39 • 2 min
Slávnostný úvod na Stade de France aj o kultúre Francúzov

PARÍŽ - Futbalová fiesta vo Francúzsku bude mať aj svoj krátky slávnostný predkrm. Kým na trávnik štadióna Stade de France v parížskej štvrti Saint Dennis v piatok o 21.00 h vybehnú tímy Rumunska a domáceho Francúzska, obsadia ho ešte na 12 - 15 minút aktéri slávnostného ceremoniálu.

slovakia

left justify in out

Zúčastniť by sa na ňom malo 150 tanečníkov a umelcov, na príprave sa podieľalo 500 dobrovoľníkov. Chýbať by nemali francúzsky DJ a hudobný producent David Guetta či mladučká švédska speváčka Zara Larssonová. Spolu by mali zaspievať oficiálnu skladbu šampionátu "Pre Teba."

 

Súčasťou predstavenia bude aj prelet lietadiel francúzskych vzdušných síl. Informuje o tom denník The Mirror. Prostredníctvom priameho prenosu slávnostný úvod ME by malo sledovať približne 150 miliónov ľudí na celom svete. Podľa kreatívnej šéfky Julie Brassardovej bude ceremoniál plný farieb a pôsobivej choreografie rozdelený do troch krátkych sekvencií. "Prvé dejstvo bude venované Francúzsku ako hosťujúcej krajine šampionátu. Spektakulárna kostýmová šou priblíži kultúrne zvyky, ale aj moderné Francúzsko a prostredníctvom národných symbolov ponúkne urbanistické prepojenie medzi malými dedinkami a veľkými mestami. Mottom druhej časti poukážeme na národnostnú rôznorodosť účastníkov šampionátu. Potom príde na rad to najdôležitejšie, keď na trávnik štadióna vybehnú hráči," priblížila Julie Brassardová pre portál uefa.com.


Podľa Brassardovej jednou z najväčších výziev tvorcov ceremoniálu bolo udržanie trávnatého koberca v takom stave, aby sa počas tých pár minút nepoškodil a neovplyvnilo to negatívne kvalitu nadchádzajúceho súboja Francúzov s Rumunmi. "Ochrana trávnatého koberca je maximálne dôležitá. Medzi vystupujúcimi budú profesionálni tanečníci, ale aj obyčajní ľudia. Majú za sebou desať dní skúšania, aby to všetko dobre vypálilo. Dôležité bude, aby sme do bodky naplnili aj časový harmonogram. Začiatok futbalového zápasu sa nesmie oneskoriť ani o minútu," doplnila Brassardová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies