Slávnostnou svätou omšou sa začala synoda biskupov

NETKY.SK • 4 Október 2015, 14:05 • 2 min
Slávnostnou svätou omšou sa začala synoda biskupov

VATIKÁN - Pápež František celebroval dnes v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne slávnostnú svätú omšu, ktorou sa začalo 14. riadne generálne zhromaždenie Synody biskupov.

slovakia

left justify in out

Jeho hlavnou témou budú záležitosti manželstva a rodiny, napísala agentúra AP.

 

Pápež na úvod stretnutia takmer 300 biskupov z celého sveta uviedol, že manželstvo je jedinečným zväzkom muža a ženy, avšak zároveň zdôraznil význam tolerancie, keď povedal, že "páry prežívajúce trápenie treba vyhľadávať a liečiť balzamom tolerancie a milosti".

 

Počas slávnostnej omše pápež bez váhania prešiel k najnaliehavejšej otázke, ktorá pred 270 zúčastnenými biskupmi stojí: ako sa lepšie postarať o katolícke rodiny, prežívajúce odlúčenie, rozvod a iné problémy.

 

"Cirkev je povinná tieto osoby vyhľadávať, vítať ich a sprevádzať, pretože cirkev, ktorá má zatvorené dvere, sa spreneveruje sama sebe a svojmu poslaniu, namiesto toho, aby bola mostom, stáva sa zátarasou," povedal František.

 

Hlavnou témou synody biskupov, ktorá sa dnes začala, bude otázka, či rozvedení katolíci, ktorí následne uzavrú občiansky sobáš, budú môcť prijímať sviatosť oltárnu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies