Slávnostne pochovali pozostatky 18 napoleonských vojakov

NETKY.SK • 30 November 2010, 08:19 • 2 min
Slávnostne pochovali pozostatky 18 napoleonských vojakov

Slávnostne pochovali pozostatky 18 napoleonských vojakov - Politika Pozostatky 18 napoleonských vojakov dnes slávnostne pochovali v Litve - 200 rokov po tom, čo sa francúzsky cisár Napoleon Bonaparte márne pokúšal dobyť Rusko. tátny tajomník litovského mi

slovakia

left justify in out

img

Pozostatky 18 napoleonských vojakov dnes slávnostne pochovali v Litve - 200 rokov po tom, čo sa francúzsky cisár Napoleon Bonaparte márne pokúšal dobyť Rusko.
      Štátny tajomník litovského ministerstva obrany Vytautas Umbrasas na slávnostnej ceremónii vo Vilniuse vyhlásil, že napoleonskí vojaci sú konečne "náležite pochovaní".
      Na akte pochovávania pozostatkov, ktoré vlani objavili pri príprave cestnej stavby na okraji litovskej metropoly, sa zúčastnil i francúzsky veľvyslanec Francois Laumonier.
      Odborníci usúdili, že objavení vojaci patrili k pozemnému vojsku, k oddielom husárov a dragúnov, ktorí ustupovali z Ruska po jednej z najhorších vojenských porážok v dejinách.
      Nové hroby sa pridali k približne 2000 hrobom vojakov, ktorých pozostatky objavili pred ôsmimi rokmi pri archeologických vykopávkach vo Vilniuse.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona