Slávnosti chryzantém v meste Lahr očakávajú 300.000 návštevníkov

NETKY.SK • 17 Október 2015, 16:59 • 2 min
Slávnosti chryzantém v meste Lahr očakávajú 300.000 návštevníkov

FREIBURG - Najväčšie kvetinové slávnosti Nemecka nazvané Chrysanthemum (Chryzantéma) sa dnes začali v meste Lahr na okraji Čierneho lesa.

slovakia

left justify in out

Organizátori už 18. ročníka jesenných kvetinových slávností očakávajú, že ich počas troch týždňov podobne ako v predchádzajúcich rokoch navštívi okolo 300.000 záujemcov z južného Nemecka, susedného francúzskeho Alsaska, ktoré leží na opačnom brehu Rýna ako mesto Lahr a zo Švajčiarska, informovala agentúra DPA.

 

Chryzantémy zaplavili do 8. novembra doslova celé mesto, vyzdobili aj fasády domov a vozidlá. Organizátori výstavy dnes na otvorení povedali, že návštevníkov zavedú do sveta rozprávok a škriatkov.

 

Starosta mesta, Wolfgang Müller, informoval, že okrem mnohých tematických záhrad a aranžmánov návštevníci uvidia aj tri metre vysokú chryzantémovú bránu vyzdobenú niekoľkými stovkami týchto kvetín.

 

Kvetinové slávnosti dopĺňa paralelný program koncertov, 450 prehliadok so sprievodcami, nedeľňajšie nakupovanie a ďalšie akcie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies