Slávna Maracana sa premení na poľnú nemocnicu

NETKY.SK • 27 Marec 2020, 10:56 • 2 min
Slávna Maracana sa premení na poľnú nemocnicu

RIO DE JANEIRO - Slávny futbalový štadión Maracana v Riu de Janeiro bude slúžiť ako poľná nemocnica. Brazílske úrady využijú na boj proti novému koronavírusu aj ďalšie časti športového komplexu, celkovo zriadia v najbližších dvoch týždňoch štyri poľné nemocnice.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Olympiáda 2016

Štadión je k dispozícii vďaka úradujúcemu brazílskemu futbalovému majstrovi CR Flamengo. Maracana bola hostiteľom letných olympijských hier a paralympijských hier 2016 a taktiež finále majstrovstiev sveta v roku 2014. Teraz sa prerobí, aby vyhovovala rastúcemu počtu potvrdených prípadov v Brazílii.

 

img

 

Dýcha históriou
Pôvodne bola postavená pre MS vo futbale v roku 1950 a hostila aj finále medzi Brazíliou a Uruguajom (Brazília prehrala) pred pred takmer 200 000 fanúšikmi. V tom čase to bol najväčší športový štadión na svete.

 

imgimg

 

A práve na Maracane sa stal Pelé, ktorého mnohí považujú za najväčšieho futbalistu všetkých čias, prvým hráčom, ktorý dosiahol 1000 gólov v reprezentačnom drese. O pacientov sa budú starať aj v Parku športovcov, ktorý bol na OH 2016 oproti olympijskej dedine, a na ďalších dvoch miestach v Riu de Janeiro. 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pelé (@pele),

 

Žiadny futbal si vynútili hráči
Brazílska futbalová konfederácia minulý týždeň prerušila všetky futbalové súťaže kvôli obavám zo šírenia koronavírusu. Rozhodnutie prišlo po tom, ako hráči Gremio nastúpili na ihrisko s maskami na tvári, aby protestovali proti tomu, že budú musieť hrať, zatiaľ čo celá krajina bojuje proti COVID-19.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Grêmio FBPA (@gremio),

 

V Brazílii evidovali takmer 3000 prípadov ochorenia COVID-19 a 77 mŕtvych. Celosvetovo je v 199 krajinách/územiach potvrdených viac ako 540 000 prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 24 200 osôb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona