Slávna kapela U2 presunula koncert v Štokholme, medzi ľudí sa mal dostať ozbrojený muž

NETKY.SK • 21 September 2015, 11:47 • 2 min
Slávna kapela U2 presunula koncert v Štokholme, medzi ľudí sa mal dostať ozbrojený muž

ŠTOKHOLM - Írska kapela U2 z bezpečnostných dôvodov presunula koncert, ktorý sa mal konať v nedeľu v Štokholme. Presná príčina zatiaľ nie je známa. Podľa niektorých správ členovia bezpečnostnej služby vpustili do Globe Areny ozbrojeného muža, ktorý tvrdil, že je policajt.

slovakia

left justify in out

Neskôr si však uvedomili svoju chybu a organizátori museli evakuovať ľudí, ktorí už boli vo vnútri. Podľa polície môže za zrušenie koncertu "nedostatočná bezpečnostná kontrola", k správam o ozbrojenom mužovi sa však odmietli vyjadriť. Ako informovala kapela na oficiálnej webstránke www.u2.com, vystúpenie presunuli na utorok 22. septembra, pričom zakúpené vstupenky ostávajú v platnosti.


U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete, podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov kópií albumov. Na konte majú trinásť štúdioviek, pričom v súčasnosti už pracujú na ďalšom albume s názvom Songs Of Experience. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Dlhá cesta k slobode (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Skupina je v súčasnosti na turné Innocence + Experience Tour 2015.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies