Slavia žiada o milosť pre Kisela, tomu hrozí dištanc za ČK z derby

NETKY.SK • 30 September 2013, 17:36 • 2 min
Slavia žiada o milosť pre Kisela, tomu hrozí dištanc za ČK z derby

PRAHA - Vedenie českého futbalového klubu Slavia Praha požiada rozhodcovskú aj disciplinárnu komisiu o odpustenie jednozápasového trestu pre kapitána "zošívaných" Karola Kisela. Slovenského stredopoliara v 280. pražskom derby so Spartou (0:2) údajne prísne vylúčil rozhodca Libor Kovařík po druhej žltej karte.

slovakia

left justify in out

"Slavia podá podnet, aby upustili od potrestania Karola Kisela formou zákazu štartu v zápase za udelenie druhej žltej karty. Vedenie Slavie sa domnieva, že hráč sa nedopustil žiadneho prehrešku proti pravidlám futbalu, a už vôbec nie prehrešku, za ktorý by mal dostať žltú a následne červenú kartu. Túto skutočnosť mimochodom potvrdzujú aj objektívne televízne zábery," uvádza vo vyhlásení na oficiálnom webovom portáli klubu.

Kisela arbiter vylúčil v samom závere, keď sa pokúsil v sklze atakovať sparťanského brankára Vaclíka, ale skôr ako medzi oboma došlo k ľahkému kontaktu, stiahol nohy. Svojim správaním však vo vypätom zápase vyprovokoval hromadnú strkanicu, po ktorej dal rozhodca žltú kartu hosťujúcemu Váchovi aj Kiselovi. Pre neho to však bola už druhá. "Sme presvedčení, že nespravodlivé vylúčenie Karola Kisela a následne oslabenie tímu v závere zápasu bolo dostatočným trestom ako pre dotyčného hráča, tak pre Slaviu," cituje portál idnes.cz vedenie Slavie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies