Slávia EU po víťazstve nad Doprastavom krôčik od 14. titulu

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 08:38 • 2 min
Slávia EU po víťazstve nad Doprastavom krôčik od 14. titulu

BRATISLAVA - Volejbalistky Slávie EU Bratislava zvíťazili aj v stredajšom druhom zápase finále extraligového play-off, v Športovej hale bratislavského PKO zdolali obhajkyne titulu z minulého roka, domáce hráčky VK Doprastav 3:0 (23, 22, 20). V sérii na tri víťazstvá vedú už 2:0 a v sobotu 13. apríla budú mať vo svojom domovskom stánku v Športovej hale Mladosť prvú šancu ukončiť sériu a po štrnásty raz sa tešiť z titulu majsteriek Slovenska.

slovakia

left justify in out

Výsledok - streda: 
VK Doprastav Bratislava - Slávia EU Bratislava 0:3 (-23, -22, -20) - stav série 0:2 
83 min, rozhodovali: Juráček a Schimpl, 550 divákov 
Zostavy: 
VK Doprastav Bratislava: Drobňáková (6 bodov), T. Crkoňová (2), Koseková (4), Hunterová (6), Pencová (6), Stankovianska (15), libero Nikmonová (Abrhámová /4/, Ovečková /0/, Jelínková /0/, Skalová /0/) 
Slávia EU Bratislava: Salanciová (7), Kóšová (13), Golitková (9), Kuciaková (5), Herelová (5), Smataníková (3), libero Hinzellerová (Mitrengová /1/, Snopková /0/, Pištěláková /3/) 

Rovnako ako v prvom zápase mali lepší vstup do súboja úradujúce majsterky z Doprastavu. Veľmi rýchlo si vybojovali štvorbodový náskok a rozumnou hrou držali hostky na dištanc. Ešte na druhý technický oddychový čas išli s dvojbodovým odstupom (16:14), ale koncovka už bola jednoznačnou záležitosťou "slávistiek", ktoré prvý set po 27 minútach dotiahli k najtesnejšiemu možnému víťazstvu 25:23 a ujali sa vedenia 1:0. 

Zverenky trénera Marka Rojka sa nezlomili a od začiatku druhého dejstva sa opäť zahryzli do boja o každú loptu. Ani v tomto sete im to však nevydržalo dlhšie ako do stavu 16:15. Potom sa už presadili kvalitou hosťujúce volejbalistky. Od stavu 23:18 z pohľadu Slávie EU síce potrebovali niekoľko pokusov na uzavretie hry, ale napokon sa im to najmä vďaka prehľadu a skúsenostiam podarilo. Po výsledku 25:22 už viedli 2:0. 

Tretí set už bol plne v réžii Slávie EU. Hráčky pod trénerským vedením Martina Hančíka neustále viedli, s prehľadom si udržiavali náskok a aj keď sa domáce "doprastaváčky" snažili, na súperky nestačili. Konečný výsledok 25:20 znamenajúci ich definitívne víťazstvo 3:0 je reálnym obrazom diania na ihrisku. 
Tretí zápas finálovej série je na programe v sobotu o 17.00 h v ŠH Mladosť. 

Hlasy: 
Marek Rojko (tréner VK Doprastav): "Opäť je to ako obohraná pesnička. Môžem povedať iba to isté, čo po prvom stretnutí v Mladosti: ak by sme vyhrali druhý set, bol by to úplne iný zápas. Samozrejme, na toto sa nemôžeme vyhovárať, pretože vieme, kde je sila a kvalita Slávie. V ženskom volejbale rozhoduje prihrávka a útok. Už pred začiatkom série sme vedeli, aká je naša pozícia a úloha v tomto meraní síl. Nie sme naivní, Slávia má vyššiu kvalitu ako my. Sú to síce detaily, ale v konečnom dôsledku určujú vývoj. Dievčatám dám voľno až do nasledujúceho zápasu a v ňom sa pokúsime slávistkám sťažiť ich pozíciu favorita. Na začiatku sme sľúbili, že budeme hrýzť a toto chceme dodržať. Počul som, že Golitková chce skončiť s volejbalom a chce na rozlúčku titul. Verím, že sa nebude tešiť už v sobotu.“ 

Martin Hančík (tréner Slávie EU): "Opäť to bolo nervózne stretnutie, podobné ako u nás v Mladosti. My asi nedokážeme odohrať zápas tak, aby sme v úvode súboja nemuseli doťahovať náskok súpera. Potrebujeme najskôr prehrávať, aby sme sa naštartovali a išli ďalej. Samozrejme, že nás to stojí veľa energie a síl, mňa zasa veľa nervov, ale my už asi inak hrať ani nevieme. Doprastav hral dobre, robil menej chýb ako u nás v Mladosti, ale my sme boli aj tentoraz o niečo lepší. Dievčatám k dnešnému výkonu gratulujem. Do soboty im dávam voľno, nech tento čiastkový úspech oslávia, za dnešný výkon si zaslúžia pochvalu. Do tretieho zápasu pôjdeme tak, ako by bol stav stále 0:0.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies