Slavia Capital sa presadila v Laose s energetickým projektom

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 11:16 • 2 min
Slavia Capital sa presadila v Laose s energetickým projektom

BRATISLAVA - Investičná skupina Slavia Capital sa zúčastní v Laose na realizácii energetického projektu za stovky miliónov dolárov. Prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Energy&Commodities sa bude podieľať na výstavbe produktovodu medzi Laosom a Vietnamom.

slovakia

left justify in out

“Ide o prvú fázu projektu. Zhromaždili sme množstvo technických, legislatívnych a marketingových údajov. Vykonali sme prieskumné, hydrologické a geologické práce. Taktiež sme uskutočnili projektové výpočty. Poskytujeme laoskej strane posudok diela,” informoval predseda predstavenstva spoločnosti Energy&Commodities Pavel Horváth.

 

Produktovodom sa bude prepravovať benzín a nafta z budovaného hlbokomorského vietnamského terminálu Hon La do laoského distribučného terminálu Lang Khang. Pôjde o dve paralelné potrubia v dĺžke 148 kilometrov. Kapacita pripravovaného produktovodu bude 6,6 mil. ton petropropuktov ročne. Skladovacia kapacita terminálu v Hon La bude 300 tisíc ton a kapacita distribučného terminálu v Lang Khang sa projektuje v objeme 200 tisíc ton. Časový harmonogram samotnej výstavby sa predpokladá na tri roky, pričom celkové investície by mali presiahnuť 500 miliónov USD.

 

Investičná skupina Slavia Capital má prostredníctvom svojich podnikov a platforiem celosvetovú pôsobnosť. Svoje aktivity vyvíja na všetkých kontinentoch, pričom podpora exportu a prienik na nové trhy patria k jej kľúčovým strategickým cieľom. K jej sektorovým prioritám patria sektor rýchloobrátkového tovaru, energetika a palivá, letecký priemysel, obranný priemysel, ľahké strojárstvo, finančné služby, infraštruktúra a stavebníctvo, informačné technológie a realitné investície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona