Slavia Capital plánuje na Slovensko pritiahnuť amerického investora z oblasti letectva

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 17:38 • 2 min
Slavia Capital plánuje na Slovensko pritiahnuť amerického investora z oblasti letectva

BRATISLAVA - Investičná skupina Slavia Capital (SC) plánuje na Slovensko pritiahnuť investíciu z leteckého priemyslu. Aktuálne rokuje s americkým strategickým investorom o podmienkach, pričom si už vytypovala aj viaceré lokality s letiskovou infraštruktúrou. Informoval o tom hovorca SC Peter Benčurik.

slovakia

left justify in out

Súčasné aktivity Slavia Capital v oblasti letectva podľa neho potvrdzuje aj spolupráca s českým výrobcom ľahkých športových lietadiel, so spoločnosťou Czech Sport Aircraft (CSA). S kunovickou firmou sa slovenskí finančníci dohodli na vyhľadávaní obchodných príležitostí na ázijskom trhu.

 

"Primárne ide o zaujímavé akvizičné ciele a exportné možnosti. Už teraz sme pre čínskeho partnera vyrobili desať lietadiel. Ide o certifikované malé dvojmiestne lietadlá," potvrdil výkonný riaditeľ CSA Martin Jurík.

 

Tieto športové lietadlá slúžia primárne na výcvik pilotov a pre potreby športových škôl. Ich výhodou je tiež preprava osôb v geograficky ťažko dostupných terénoch. "Česká a slovenská strojárska výroba sa orientuje na kvalitu. Naše lietadlo je celokovové. Jeho životnosť bola skúškami definovaná na 11.000 leteckých hodín," zdôraznil Jurík.

 

Okrem ázijských partnerov sa o ľahké športové lietadlá zaujímajú americkí klienti. Tí v týchto dňoch organizujú turné po štrnástich karibských ostrovoch. "Lietadlom sa v tejto oblasti sveta efektívnejšie prekonáva vzdialenosť ako loďou. Američania takto podporujú letectvo a záujem mladých ľudí o profesiu pilota. Podobná akcia sa v budúcnosti pripravuje aj v Európe pre oblasť Stredozemného mora. Musíme držať krok so svetom," uzavrel výkonný riaditeľ CSA.

 

Spoločnosť Czech Sport Aircraft vyrába v Kunoviciach ľahké dvojmiestne športové lietadlá, ktoré sú certifikované Európskou agentúrou pre bezpečnosť letectva (EASA). V USA svoje produkty predáva pod značkou SportCruiser a v ostatných častiach sveta PS-28 Cruiser. S investičnou skupinou Slavia Capital spolupracuje v oblasti poradenstva a financovania v segmente leteckej dopravy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies