Šlágrom v sobotu bude súboj MŠK Žilina, líder privíta druhú Podbrezovú

NETKY.SK • 30 September 2016, 13:36 • 2 min
Šlágrom v sobotu bude súboj MŠK Žilina, líder privíta druhú Podbrezovú

ŽILINA - Najlepšia ofenzíva proti najlepšej defenzíve, líder proti druhému tímu tabuľky, mužstvo s jedinou prehrou proti nezdolanému. Málokto by pred začiatkom futbalovej Fortuna ligy 2016/2017 očakával, že takéto prívlastky bude mať sobotňajší súboj 11. kola MŠK Žilina - ŽP Šport Podbrezová (17.00 h). Obe mužstvá však majú za sebou vstup do aktuálneho ročníka, ktorý zrejme prekonal aj ich očakávania.

slovakia

left justify in out

Žilinčania pod trénerským vedením Adriána Guľu získali v úvodných desiatich kolách 25 bodov za osem víťazstiev a jednu remízu. Prehrali len raz - v auguste na pôde Slovana Bratislava (0:1), momentálne ťahajú štvorzápasovú víťaznú sériu. "Šošoni" sú s 24 gólmi vo Fortuna lige najúspešnejší v ofenzíve, inkasovali osemkrát. V poradí kanonierov sú spoločne s Jakubom Marešom z MFK Ružomberok na prvej pozícii Žilinčania Filip Hlohovský a Yusuf Otubanjo, strelili po šesť gólov.

V súboji dvoch 41-ročných kormidelníkov bude Guľovým protivníkom Marek Fabuľa. Hráči Podbrezovej sú v aktuálnej sezóne Fortuna ligy jediní nezdolaní: s bilanciou šesť víťazstiev - štyri remízy a 22 bodmi im patrí druhá priečka v tabuľke. Ak pod Dubňom zvíťazia, vymažú bodový náskok Žilinčanov. Podbrezová síce dosiaľ v útoku neoslnila (12 gólov v 10 zápasoch), no je jednoznačne najlepšia v defenzíve - inkasovala len trikrát, na ihriskách súperov ani raz. Ofenzívnym lídrom "železiarov" je trojgólový argentínsky stredopoliar Pablo Joaquin Podio.

MŠK v ostatnom ligovom kole prišiel o dvoch hráčov základnej zostavy a slovenských reprezentantov - kapitána Viktora Pečovského a ľavého obrancu Róberta Mazáňa. Pečovského vyradila fraktúra nohy, člena národného tímu do 21 rokov Mazáňa zas roztrhnutie achilovky. Podbrezovej bude chýbať okrem dlhodobo zraneného Andreja Rendlu aj macedónsky záložník Dejan Peševski.

Žilina aj Podbrezová v utorok odohrali zápasy šestnásťfinálového 4. kola národnej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2016/2017, do osemfinále prenikol len MŠK. Zverenci Adriána Guľu mali namále na pôde ŠK Odeva Lipany: päť minút pred koncom prehrávali 0:1, napokon sa o postup favorita dvoma presnými zásahmi z 85. a 90. minúty postaral striedajúci kanonier Otubanjo. "V každom zápase musíme podať maximálny výkon, či už je to pohár alebo liga. Myslím si, že varovný prst z Lipian je pre nás len dobrý, aby sme boli v sobotu ostražití," povedal žilinský univerzál Jakub Holúbek pre oficiálny klubový kanál na youtube. Podbrezová v šestnásťfinále Slovnaft Cupu neuspela na trávniku MFK Skalica. V riadnom hracom čase gól nepadol, v následnom rozstrele zo značky pokutového kopu Skaličania triumfovali 12:11.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies