Šlágrom štvrťfinálového programu bude duel Slovan - Trenčín

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 10:58 • 2 min
Šlágrom štvrťfinálového programu bude duel Slovan - Trenčín

Bratislava - Osem najúspešnejších futbalových tímov zabojuje tento týždeň o postup do semifinále Slovenského pohára 2016/2017. Šlágrom štvrťfinálového programu Slovnaft Cupu bude stredajší duel na Pasienkoch, kde Slovan Bratislava privíta obhajcu trofeje AS Trenčín. V utorok je na programe duel FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Poprad (18.00), v stredu sa hrajú aj súboje MFK Skalica - MŠK Žilina (14.30) a ŠKM Liptovský Hrádok - MFK Zemplín Michalovce (15.00).

slovakia

left justify in out

V úspešnom ťažení chce pokračovať outsider z Liptovského Hrádku, ktorý sa medzi top osmičku prebojoval až z tretej ligy. Liptáci preukázali počas svojej cesty na pohárové výslnie pevné nervy, keď z piatich súperov vyradili až troch v rozstrele zo značky pokutového kopu. Líder III. ligy skupiny Stred si zmeria sily s Michalovcami a obranca Lukáš Kojnok verí, že ŠKM môže hrať s favoritom vyrovnanú partiu.

 

"Nálada v tíme je skvelá, sme výborná partia s výborným trénerom. Do každého zápasu ideme naplno a nepozeráme sa, akú súťaž hrá súper. Je to pre nás veľký úspech hrať štvrťfinále Slovnaft Cupu a k tomu ešte s tímom z Fortuna ligy. Myslím si, že máme na to hrať s Michalovcami vyrovnanú partiu," povedal Kojnok pre portál futbalnet.sk.

 

Michalovce v generálke na stredajší pohárový duel prehrali vo Fortuna lige na ihrisku Slovana Bratislava 1:3. Východniari si v druhom polčase nedeľňajšieho stretnutia vypracovali viaceré šance a tréner Anton Šoltis verí, že jeho mužstvo v stredu zopakuje druhopolčasový výkon z Pasienkov. "Lopta je guľatá a nikdy neviete, ako daný zápas dopadne. Myslím si, že ak proti Liptovskému Hrádku zopakujeme nedeľňajší výkon z druhého polčasu, tak máme na postup. Určite musíme pridať v ofenzíve, najmä v efektivite a zároveň sa vyvarovať stratených lôpt," povedal Šoltis.

 

Duel Slovan - Trenčín bude reprízou vlaňajšieho finále, v ktorom po výsledku 3:1 triumfovali na trnavskom štadióne Trenčania a obhájili trofej zo sezóny 2014/2015. Slovan plánuje odvetu a v stredu chce v domácom prostredí využiť dobrú formu z ligovej súťaže. "Belasí" vyhrali na jar všetky tri stretnutia a stíhajú vedúcu Žilinu. S Trenčínom sa stretli v závere februára v zápase 21. kola FL a v ofenzívne ladenom stretnutí sa tešili z výhry 4:3. Kouč Ivan Vukomanovič verí, že počasie a terén dovolia obom mužstvám opäť hrať útočný futbal.

 

"V stredu proti sebe nastúpia mužstvá, ktoré chcú hrať ofenzívny futbal. Uvidíme, či nám to počasie a terén dovolia. Obe mužstvá chcú postúpiť do semifinále, verím, že to bude dobrý zápas najmä pre fanúšikov," vyjadril sa Vukomanovič.

 

Program štvrťfinále Slovnaft Cupu 2016/2017

 

7. marca:

FK DAC 1904 Dunajská Streda - FK Poprad (18.00 h)

8. marca:

MFK Skalica - MŠK Žilina (14.30)

ŠKM Liptovský Hrádok - MFK Zemplín Michalovce (15.00)

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín (18.00)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies