Šláger v Turíne, Juventus hostí obhajcu trofeje Chelsea Londýn

NETKY.SK • 19 November 2012, 10:00 • 2 min
Šláger v Turíne, Juventus hostí obhajcu trofeje Chelsea Londýn

Šláger v Turíne, Juventus hostí obhajcu trofeje Chelsea Londýn - Futbal Šlágrom utorňajšieho programu futbalovej Ligy majstrov 2012/2013 bude duel 5. kola E-skupiny medzi Juventusom Turín a obhajcom trofeje Chelsea Londýn.

slovakia

left justify in out

img

Šlágrom utorňajšieho programu futbalovej Ligy majstrov 2012/2013 bude duel 5. kola E-skupiny medzi Juventusom Turín a obhajcom trofeje Chelsea Londýn. 

Taliansky šampión je v tabuľke až na treťom mieste so stratou jedného bodu na anglický tím i ukrajinský Šachtar Doneck, ktorý sa predstaví na ihrisku dánskeho nováčika FC Nordsjaelland. "Stará dáma" tak musí bezpodmienečne bodovať.Chelsea by si víťazstvom pod Alpami definitívne zabezpečila účasť v osemfinále, prípadná prehra by však "The Blues" skomplikovala život. 

V úvodnom meraní síl oboch tímov na Stamford Bridge sa v strhujúcom zápase zrodila remíza 2:2. Turínčanom nevyšla generálka na Chelsea, bez suspendovaného tvorcu hry Andreu Pirla v talianskej Serii A doma iba remizovali s Laziom Rím 0:0. Ani futbalistom Chelsea ruže nekvitli, v anglickej Premier League prehrali s West Bromwichom Albion 0:1. "Zápas s Laziom sme už hodili za hlavu a teraz sa plne koncentrujeme na duel s Chelsea. Bude to pre nás veľmi dôležitý test. Na ihrisko vybehneme s jednoznačným cieľom zvíťaziť, aby sme pred posledným kolom mali postupové tromfy vo vlastných rukách," povedal obranca Juventusu i talianskej reprezentácie Leonardo Bonucci.

Chelsea v domácej súťaži už v štyroch zápasoch neokúsila chuť víťazstva a v tabuľke klesla na tretiu priečku za oba manchesterské kluby City a United. Tréner Roberto di Matteo po prehre s WBA hromžil na obrancov. "Musíme sa vrátiť k systému, ktorý nám priniesol úspechy v závere minulej sezóny a snažiť sa hlavne o to, aby sme zbytočne neinkasovali. V obrane máme poriadne diery," povedal taliansky kouč. Otáznik visí nad štartom Franka Lamparda, k dispozícii však už bude obranca Ashley Cole, ktorý sa zotavil zo zranenia zadného stehenného svalu.

Futbalisti FC Barcelona pred dvomi týždňami nevyužili prvú šancu vybojovať si osemfinálovú miestenku, keď nečakane prehrali na pôde Celticu Glasgow 1:2. Ďalšiu možnosť budú mať zverenci trénera Tita Vilanovu v utorok o 18.00 v moskovských Lužnikách v dueli proti domácemu Spartaku, ktorý je s tromi bodmi na poslednom mieste G-skupiny. "Máme za sebou skvelý štart do novej sezóny, nesmieme však zaspať na vavrínoch a poľaviť v koncentrácii. V Moskve nás nečaká ľahký zápas. Spartak má poslednú šancu zabojovať o osemfinále a určite nepredá kožu lacno. Musíme byť trpezliví a efektívni v koncovke," zdôraznil stredopoliar Barcy Andres Iniesta. V druhom zápase G-skupiny privítaBenfica Lisabon druhý Celtic a v prípade plného bodového zisku sa dotiahne na škótskeho majstra.

V F-skupine bude pútať pozornosť duel dvoch vedúcich tímov Valencie a Bayernu Mníchov. Španieli sa budú snažiť prerušiť päťzápasovú šnúru bundesligového lídra bez prehry a už pred posledným kolom si zaistiť účasť vo vyraďovacích bojoch. Valencia i Bayern majú na svojom konte o tri body viac ako bieloruský zástupca BATE Borisov, ktorý nastúpi v Minsku proti beznádejne poslednému Lille. 

V H-skupine sa bude bojovať už iba o druhé postupové miesto medzi Klužom, Galatasarayom Istanbul a Bragou. Istým osemfinalistom i víťazom skupiny je Manchester United. 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies