Šláger Serie A: Inter vyzve na San Sire Gyömbérov AS Rím

NETKY.SK • 30 Október 2015, 12:34 • 2 min
Šláger Serie A: Inter vyzve na San Sire Gyömbérov AS Rím

MILÁNO - Aktuálny líder najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A 2015/2016 AS Rím sa v sobotňajšom dueli 11. kola na trávniku Interu Miláno bude snažiť upevniť si vedúce postavenie v tabuľke.

slovakia

left justify in out

 "Rímski vlci", medzi ktorých patrí aj slovenský defenzívny univerzál Norbert Gyömbér, doteraz nazbierali 23 bodov, o dva viac ako trio SSC Neapol, AC Fiorentina a najbližší súper z Milána. Obom tímom sa momentálne darí. Inter neprehral v ostatných štyroch ligových dueloch, séria AS Rím v rámci Serie A trvá ešte o zápas dlhšie.
Rivali sa doteraz v rámci Serie A stretli 164-krát. Sedemdesiat duelov získali pre seba Milánčania, mužstvo z hlavného mesta uspelo v 47 prípadoch. Mužstvo "Giallorossi", ktoré vedie francúzsky tréner Rudi Garcia, považujú v tomto období viacerí odborníci za najlepší tím na Apeninskom polostrove. AS Rím získal doteraz tri majstrovské tituly, naposledy v roku 2001 pod vedením legendárneho kouča Fabia Capella.

 

"Rudi Garcia má k dispozícii všetko potrebné vrátane kvalitných hráčov na to, aby v tejto sezóne vyhral Scudetto," vyhlásil pre Football Italia 69-ročný Capello. "Ešte je príliš skoro rozprávať sa o titule. Získal som ich množstvo, takže viem, ako to funguje. Máme pred sebou ešte dlhú cestu. Ideme však správnym smerom a musíme v tom pokračovať," vyhlásil brazílsky obranca AS Maicon, ktorý počas angažmánu v tábore najbližšieho súpera (2006-2012) získal štyri ligové tituly.

 

"Rimania budú pre nás veľkou skúškou. Súper má skvelý tím s rýchlymi hráčmi ako Gervinho a Mohamed Salah. Nemôžeme si dovoliť žiadne chyby. Od prvej minúty musíme byť maximálne koncentrovaní. V utorok v Bologni sme ukázali, že vieme zvládať náročné zápasy. Musíme sa odraziť najmä od výkonu v druhom polčase a zlepšiť nás prejav v začiatkoch stretnutí," cituje portál goal.com slová kouča Interu Roberta Manciniho.

 

Jeho náprotivok Rudi Garcia zostáva pred prestížnym meraním síl tajomný, odmietol sa baviť o tom, či sa jeho tím bude prezentovať tradičným ofenzívnym futbalom alebo dôležitosti duelu prispôsobí defenzívnejšiu taktiku. "Vo Florencii sme plánovali hrať na protiútoky, zatiaľ čo naposledy proti Udinese sme neprestali útočiť ani po strelení prvého gólu. Som rád, že moji hráči sú schopní čítať hru a správne vyhodnocovať herné situácie," vyhlásil 51-ročný Rudi Garcia.

 

Bosniansky útočník Edin Džeko odmieta tvrdenia, že sobotňajší duel s Interom Miláno bude mať rozhodujúci vplyv v pretekoch o Scudetto. "Či som prekvapený, že sme na čele Serie A? Vedel som, že sa v klube dáva dokopy skvelý tím. Treba si však uvedomiť, že ešte je pred nami veľa zápasov. Duel s Interom nebude rozhodujúci, hoci má svoju váhu," povedal pre portál Football Italia 29-ročný rodák zo Sarajeva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies