Šláger s Nice prehĺbil krízu PSG, Favremu sa bod málil

NETKY.SK • 12 December 2016, 11:29 • 2 min
Šláger s Nice prehĺbil krízu PSG, Favremu sa bod málil

PARÍŽ - Futbalisti Paríža Saint-Germain prechádzajú obdobím krízy. V nedeľňajšom šlágri 17. kola Ligue 1 sériový francúzsky majster iba remizovali s prekvapujúcim lídrom súťaže OGC Nice 2:2, keď po zmene strán ratoval aspoň zisk bodu pre favorita Edinson Cavani. Uruguajskému útočníkovi sa v tejto sezóne darí.

slovakia

left justify in out

So 16 gólmi tróni na čele tabuľky strelcov najvyššej domácej súťaže, lenže výkony a výsledky jeho tímu zatiaľ zaostávajú za očakávaniami.

 

Parížania minulý víkend podľahli Montpellieru hladko 0:3 a v priebehu týždňa v domácom súboji Ligy majstrov šokujúco nedokázali pokoriť Ludogorec Razgrad. Po remíze 2:2 s bulharským šampiónom uniklo Parížanom prvenstvo v A-skupine medzi prstami, tešil sa z neho londýnsky Arsenal. Krízu v tábore PSG prehĺbil výsledok nedeľňajšieho súboja s Nice, po ktorom manko tímu z hlavného mesta na "orlov" zostalo štvorbodové.

 

"Vložili sme do hry srdce, o to viac je pre nás výsledok sklamaním. V prvom polčase sme súperovi neustále vytvárali hrozby, žiaľ, v koncovke sme nenašli potrebný pokoj. Za stavu 0:2 to s nami nevyzeralo dobre, ale nevešali sme hlavy. Vďaka Edimu (Cavanimu - pozn.) sme vybojovali aspoň bod," vyhlásil brazílsky obranca Marquinhos, ktorý bez problémov predstúpil pred novinárov napriek avizovanému bojkotu pozápasových rozhovorov zo strany hráčov PSG.

 

Po prvom polčase sa v Parku princov nad tímom Unaia Emeryho zmrákalo. Hostia premenil dve príležitosti, viedli 2:0 a mierili za troma bodmi. Napokon ukoristili len jeden, aj preto ich tréner Lucien Favre nepôsobil na pozápasovej tlačovej konferencii úplne spokojným dojmom. "Vyhrávali sme dvojgólovým rozdielom, mali sme domácich na lopate, mámila nás vôňa troch bodov. Nechceli sme však upustiť od aktívnej hry, túžili sme zavrieť zápas tretím gólom. Žiaľ, ukázali sa skúsenosti súpera. Myslím si však, že sme domácim oba góly darovali. Najmä ten druhý ma mimoriadne mrzí, pretože padol po nedorozumení nášho brankára s Dantem. Odrazená lopta pristála na kopačke Cavaniho, pred ktorým bola už len prázdna brána...," konštatoval Favre.

 

Nice pred záverečnými dvoma zápasmi jesennej časti ligy figuruje na čele 20-člennej tabuľky s jednobodovým náskokom pred AS Monaco.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies