Slafkovský s celkovým prvenstvom, už tretíkrát v kariére

NETKY.SK • 8 September 2018, 14:03 • 2 min
Slafkovský s celkovým prvenstvom, už tretíkrát v kariére

SEU D URGELL - Slovenský singlista Alexander Slafkovský sa stal celkovým víťazom Svetového pohára slalomárov na divokej vode. O jeho prvenstve sa rozhodlo už po semifinále, v ktorom mu odpadol jeho najväčší súper Nemec Sideris Tasiadis.

slovakia

left justify in out

 

Slafkovský postúpil do finále zo 7. miesta po čistej jazde s časom 103,83, Tasiadis obsadil nepostupovú 11. priečku. Rovnako ako on sa do finálovej desiatky nezmestili ďalší traja slovenskí singlisti, zhodne na 12. mieste Matej Beňuš, Michal Martikán a 14. Marko Mirgorodský. Medzi 23 bránkami sa pripisovali penalizácie len zriedka, Beňuš sa o finále pripravil po dotykoch na 21., Mirgorodský na 17-tej.

Vo finálovej jazde už mohol Slafkovský pokojne pádlovať s vedomím, že ho o celkové prvenstvo, tretie v kariére (2012, 2017, 2018) s bilanciou 3-2-3, nemôže nikto pripraviť. Slafkovský už štvrtýkrát v nepretržitom rade nechýbal v konečnom poradí SP medzi najlepšími tromi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies