Slafkovský a spol. zamierili do Ria, chcú podať dobré výkony

NETKY.SK • 13 September 2018, 21:45 • 2 min
Slafkovský a spol. zamierili do Ria, chcú podať dobré výkony

BRATISLAVA - Prvá časť slovenskej výpravy odcestovala vo štvrtok na majstrovstvá sveta v kanoistike na divokej vode do Ria de Janeiro v dobrej nálade a s cieľom predviesť čo najlepšie výkony.

slovakia

left justify in out

 Štvoricu tvorili Michal Martikán, Alexander Slafkovský, Martin Halčin a Jakub Grigar.

Svetový šampionát sa uskutoční od 25. do 30. septembra na rovnakom kanáli, na ktorom sa pred dvomi rokmi bojovalo o olympijské medaily. Slováci nemali veľa času na oddych, v podstate dva dni, keďže len v nedeľu sa skončilo záverečné 5. kolo Svetového pohára v španielskom Seu d'Urgell. Odtiaľ si odviezol najlepšie dojmy singlista Slafkovský, ktorý spečatil celkové prvenstvo v seriáli, už tretie v kariére (2012, 2016, 2018). "To, čo sa mi v tejto sezóne podarilo dokázať, je fajn, ale toto budú úplne iné preteky a ideme do nich všetci od nuly," povedal krátko pred odletom.

Podobne ako ďalší traja kolegovia si pred štartom MS nedáva konkrétne ciele. "Moja ambícia, ktorú mám už dlhodobo, je predviesť ideálnu jazdu. To je v slalome takmer nemožné, takže sa stále pokúšam k nej priblížiť. Ťažko povedať, s čím budem spokojný. Keby bola medaila tak budem šťastný, ale dúfam, že celému tímu sa podaria finálové umiestnenia a možno aj viac medailí."

Najskúsenejšiemu z tímu Martikánovi tých pár dní na oddych stačilo, no rád by viac času strávil s blízkymi. Pred odletom sa cítil dobre pripravený, no mierne vrásky mu spôsobovala situácia priamo v dejisku. "Všetko bude záležať od toho, koľko sa bude dať trénovať v Riu, pretože trať je zastavená. Nemajú doriešený prívod elektriny a čistenie vody, tak dúfam, že sa bude dať trénovať," zdôraznil. "Ale myslím si, že preteky zabezpečia dostatočne dobre a že to nebude také tragické, aké sú odtiaľ správy. Verím, že dajú do poriadku vodu, aby to nebolo zdraviu škodlivé. Aklimatizácia bude dostačujúca, ani ten časový posun päť hodín nie je taký strašný."

Vlani vo francúzskom Pau získal bronz, teraz tiež pomýšľa na cenný kov, najlepšie zlatého lesku. "Ambície zostávajú rovnaké ako počas celej mojej kariéry. Ešte nie som taký starý, aby som povedal, že mi tam bude stačiť zajazdiť tak priemerne. Veľmi rád by som sa pokúsil zvíťaziť," dodal.

Na kanál v Riu má dobré spomienky kajakár Grigar. Pred dvomi rokmi tam zažil svoju olympijskú premiéru a siahal na medailu. Nakoniec z toho bolo 5. miesto. "Teším sa, je to kanál, na ktorom sa mi jazdilo dobre a na ktorý mám veľmi pekné spomienky. Teda až na tú poslednú jazdu a 5. miesto. Ale dúfam, že to bude takto pokračovať. Konkrétny cieľ nemám nikdy. Chcem zájsť dobrú jazdu, lebo tento rok sa mi to veľmi nedarilo," uviedol.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona