Sládek stále nemôže hrať, čaká na verdikt komisie

NETKY.SK • 25 September 2013, 15:17 • 2 min
Sládek stále nemôže hrať, čaká na verdikt komisie

MYJAVA- Útočník corgoňligového Spartaka Myjava Peter Sládek momentálne nemôže nastúpiť na súťažný futbalový zápas, hoci nemá žiadny kartový trest a netrápi ho ani zranenie.

slovakia

left justify in out

Začiatkom septembra sa mal totiž stať posilou nováčika najvyššej belgickej súťaže K. V. Oostende, no pre zlyhanie administratívy je momentálne hráčom v prestupovom konaní. V praxi to znamená, že nemôže hrať. Sládek dostal ponuku od Belgičanov počas posledného dňa letného transferového okna. So svojím agentom sa následne stretli so zástupcami Oostende v Bruseli, Myjavčania dodali všetky potrebné dokumenty, no problém nastal v systéme, v ktorom sa nestihlo všetko zrealizovať. Do deadline-u teda nebol prestup potvrdený, a tak získal 24-ročný futbalista štatút hráča v prestupovom konaní.

"Komisia, ktorá rozhoduje o tom, či dostanem výnimku, by mala vyrieknuť svoje stanovisko do štyroch týždňov od doručenia podrobnosti prípadu. Ak by som ju dostal, išiel by som do Belgicka, no ak nie, zaregistroval by som sa opäť na Slovensku a mohol by som hrať znovu za Myjavu. Avšak dostalo sa mi do uší aj niečo také, že ak kompetentní do spomínaných štyroch týždňov nerozhodnú, mal by som sa stať automaticky hráčom Oostende," povedal Sládek pre portál corgonliga.sk.

Vzhľadom na to, že za posledný mesiac neodohral ani jeden zápas, na tréningoch robí pre seba aj čosi navyše. "Teší ma, že môžem aj naďalej trénovať s myjavským tímom, no na druhej strane ma mrzí, že mu nemôžem pomôcť v majstrovských stretnutiach. Nechcem si to však príliš pripúšťať k srdcu, pevne dúfam, že čoskoro sa všetko vyrieši," pokračoval Sládek, v ktorého prípade v súvislosti s nováčikom najvyššej belgickej súťaže by malo ísť o ročné hosťovanie s dvojročnou opciou.

Napriek tomu, že Sládek nemôže v súčasnosti pomôcť myjavským spoluhráčom ani v jednom zápase, na žiadnom z nich nechýba. "Stále som akoby súčasťou mužstva a aj preto chodím na súboje u súperov s tímovým autobusom. Naposledy som bol v Zlatých Moravciach, kde to chlapcom veľmi nešlo, a preto ma neuveriteľne škrelo, že nemôžem vybehnúť na trávnik. Ak sa nič mimoriadne nestane, osobne ich pôjdem podporiť aj v sobotu do Banskej Bystrice," dodal autor dvoch tohtosezónnych gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies