Sládek rozhodol v Podbrezovej, domáci gól považuje za neférový

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 17:20 • 2 min
Sládek rozhodol v Podbrezovej, domáci gól považuje za neférový

BRATISLAVA - Futbalista Spartaka Myjava Peter Sládek bol hrdinom víkendového víťazného duelu v Podbrezovej (2:1) v rámci 2. kola Fortuna ligy 2014/2015. Pred dvoma týždňami 25. narodeniny oslavujúci útočník (nar. 7. júla 1989) strelil na pôde nováčika najvyššej slovenskej sútaže oba góly a najvýraznejšou mierou sa zaslúžil o trojbodový zápis "kopaničiarov".

slovakia

left justify in out

Schopného zakončovateľa, ktorý sa po hosťovaní v belgickom Oostende v sezóne 2013/2014 vrátil späť do Myjavy, však nahneval jediný presný zásah Podbrezovej. Ten padol hneď po jeho vedúcom góle, a to kurióznym spôsobom. Hráči Spartaka sa tešili z vedenia 1:0 pri striedačke na vlastnej polovici dlhšie, ako bolo potrebné. Hlavný arbiter Richard Trutz dal pokyn na rozohranie zo stredového kruhu, argentínsky stredopoliar v drese "železiarov" Pablo Podio nikým neatakovaný prebehol cez súperovu polovicu ihriska a preloboval brankára Myjavy Petra Solničku - 1:1. "Na takejto úrovni je hanba, že sám rozhodca poženie domácich, aby hrali, keď my sme boli ešte stále pri postrannej čiare. V Myjave by sa také niečo nestalo, majiteľ by nás za takto strelený gól určite nepochválil. Bolo to voči nám veľmi neférové," citoval oficiálny portál najvyššej slovenskej futbalovej súťaže slová Sládeka, ktorý za protesty po vyrovnávajúcom góle domácich videl žltú kartu. Gól Podia však padol v súlade s futbalovými pravidlami. Arbiter by nemohol dať povel na rozohranie, keby sa Myjavčania radovali na súperovej polovici ihriska. 

 

Peter Sládek, ktorý pred odchodom do Belgicka nastrieľal v ligovej sezóne 2012/2013 za Spartak až desať gólov, napokon v nadstavenom čase predsa len naklonil misky váh na stranu hosťujúceho mužstva. "Strelil som síce dva góly, ale nebolo to o mne. Prvý som dal so šťastím, lopta sa ku mne odrazila. Druhý gól padol v samom závere, ale nepovedal by som, že je to moja špecialita, skôr umenie," skonštatoval myjavský rodák a dodal: "Klobúk dolu pred celým mančaftom. Všetci do jedného sme zabojovali a aj keď sme boli po inkasovanom góle trochu zaskočení a zakríknutí, po zmene strán sme už boli lepší a zaslúžene sme to dotiahli do víťazného konca." 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies