SL: Slovenskí volejbalisti splnili cieľ, v Turecku chcú zabojovať o postup

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 13:13 • 2 min
SL: Slovenskí volejbalisti splnili cieľ, v Turecku chcú zabojovať o postup

KOŠICE - Slovenskí volejbalisti pri premiérovej účasti vo Svetovej lige splnili svoj základný cieľ postupom na záverečný turnaj Final Four tímov F- a G-skupiny.

slovakia

left justify in out

Veria však, že v súťaži ešte nepovedali posledné slovo. Na druhom turnaji "géčka" v Košiciach vyhrali postupne nad hráčmi Portorika i dovtedy nezdolanej Číny a už pred súbojom so Španielmi vedeli, že im účasť na záverečnom podujatí v tureckej Burse neunikne.

 

V nedeľňajšom záverečnom súboji proti španielskej reprezentácii viedli Slováci 2:1, no napokon v päťsetovej bitke neuspeli a podľahli 2:3. "Španieli hrali jednoducho lepšie. Nemôžeme sa vyhovárať na únavu a mrzí ma prehra aj preto, že to bolo pred našimi fanúšikmi. V každom prípade som rád, že sme splnili cieľ a postúpili na Final Four," uviedol pre oficiálnu internetovú stránku Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) taliansky tréner SR Flavio Gulinelli. O stručnú analýzu príčin neúspechu sa pokúsil aj smečiar Matej Paták. "Španieli odohrali dobrý turnaj a v každom zápase hrali tajbrejk. My sme boli unavení, predsa len hráme už niekoľko týždňov po sebe a to sa dnes prejavilo. Nebol to veľmi pekný volejbal, no postupom sme splnili cieľ a uvidíme, čo sa udeje v Turecku," povedal Paták. 

 

Zverenci talianskeho kouča obsadili v tabuľke "géčka" konečné druhé miesto s jedenástimi bodmi a bilanciou tri víťazstvá - tri prehry. Prvenstvo si vybojovala štrnásťbodová Čína, tretie Španielsko získalo šesť, štvrté Portoriko päť bodov. Kapitán výberu Emanuel Kohút našiel v úvahe nad reprezentačnou sezónou viacero pozitív. "Tento tím má určite perspektívu. Máme za sebou výbornú reprezentačnú sezónu, postúpili sme na majstrovstvá Európy aj Final Four Svetovej ligy, a to s mladým tímom," uviedol v rozhovore pre RTVS Kohút a na margo vystúpení domáceho tímu v Košiciach dodal: "Bol to náročný turnaj, tretí zápas nám nevyšiel podľa našich predstáv. Podpísala sa pod to únava, odohrali sme dva súboje náročné po emocionálnej stránke." 

 

Záverečný turnaj Final Four sa uskutoční od 27. do 29. júna v tureckej Burse za účasti domácej reprezentácie, Číny, Slovenska a Kuby, ktorá si zabezpečila prvenstvo v F-skupine. Víťaz Final Four bude mať možnosť v roku 2015 štartovať o "poschodie" vyššie - v C-, D- alebo E-skupine Svetovej ligy. "Čakajú nás teraz dva týždne prípravy na záverečný turnaj, kde chceme dosiahnuť čo najlepší výsledok," skonštatoval kouč Gulinelli, ktorého doplnil blokár Kohút: "Nechceme byť na Final Four do počtu." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies