SkyToll: Plánovaný audit mýtneho systému vítame

NETKY.SK • 7 Február 2011, 08:52 • 2 min
SkyToll: Plánovaný audit mýtneho systému vítame

SkyToll Plánovaný audit mýtneho systému vítame - Doprava Prevádzkovateľ mýtneho systému SkyToll, a. s.

slovakia

left justify in out

img

Prevádzkovateľ mýtneho systému SkyToll, a.s., v prípade, že sa rozhodne o medzinárodnom alebo akomkoľvek audite bude spolupracovať. Podľa hovorcu spoločnosti Antona Bódisa prípadný audit potvrdí to, čo SkyToll deklaroval už viac razy, že mýto na Slovensku je úspešné.
      Ako pre TASR potvrdil Ľubomír Tuchsch z mediálneho oddelenia rezortu dopravy, audit by mal byť spustený čo najskôr. "Jeho trvanie ovplyvní to, ktoré všetky záležitosti sa stanú predmetom nezávislého preverovania fungovania mýtneho systému na Slovensku," vysvetlil.
      O zámere preskúmať mýtny systém rozhodla na svojom poslednom stretnutí Komisia pre efektívnosť mýta, ktorú vedie Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVaRR) SR. "Nechcem, aby táto komisia bola iba sama pre seba, ale aby fungovala a veci sa pohli dopredu," konštatoval vtedy šéf rezortu Ján Figeľ (KDH).
      Komisia sa od nástupu nového vedenia na ministerstve zatiaľ stretla štyrikrát. Okrem MDVaRR majú v nej zástupcov združenia autodopravcov - ČESMAD a Únia autodopravcov Slovenska (UNAS), Národná diaľničná spoločnosť (NDS), a.s., mýtna polícia a firma SkyToll.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies