Skymark rokuje s Airbusom o možnom zrušení objednávky na 6 lietadiel

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 14:25 • 2 min
Skymark rokuje s Airbusom o možnom zrušení objednávky na 6 lietadiel

TOKIO - Japonská letecká spoločnosť Skymark Airlines rokuje s európskym výrobcom lietadiel o možnom zrušení objednávky na šesť strojov typu A380.

slovakia

left justify in out

To je zlá správa pre európsky koncern, ktorému sa nedarí výraznejšie sa presadiť na japonskom trhu, kde dominuje americký Boeing. Informovali o tom agentúry DPA a Bloomberg.
     

Prezident Skymark Šiniči Nišikubo dnes oznámil, že jeho spoločnosť musí zmeniť objednávku na šesť lietadiel A380, ktorú aerolínie podpísali v roku 2011. Dôvodom je zložitá situácia na trhu s leteckou dopravou v dôsledku zdražovania paliva a čoraz intenzívnejšej konkurencie.
     

Podľa agentúry Bloomberg obe strany rokovali spoločne už od apríla, keď japonské aerolínie oznámili Airbusu, že musia zmeniť svoje plány na nákup jeho lietadiel v dôsledku oslabenia jenu a tvrdého konkurenčného tlaku.
     

Hrozba straty objednávky od Skymark je zlou správou pre Airbus, ktorému sa nedarí prilákať nových klientov. Európsky koncern teraz čaká ťažká úloha - potrebuje nájsť nového odberateľa pre prvé z lietadiel pôvodne určených pre Skymark, ktoré je už takmer dokončené. V apríli dokonca absolvovalo skúšobný let a čakajú ho už len finálne úpravy paluby podľa požiadaviek klienta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies