Skvelý obrat mladých Slovákov, proti Holandsku otočili z 0:2 na 4:2

NETKY.SK • 18 November 2015, 09:46 • 2 min
Skvelý obrat mladých Slovákov, proti Holandsku otočili z 0:2 na 4:2

MYJAVA – Myjava 17. novembra (TASR) – Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili v utorkovom zápase 8. skupiny kvalifikácie o postup na ME 2017 nad Holandskom 4:2.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Pavla Hapala predviedli dokonalý obrat, keď po prvom polčase prehrávali 0:2. Po zmene strán však skórovali Jaroslav Mihalík, Albert Rusnák, Martin Chrien a z pokutového kopu aj kapitán Adam Zreľák. Mladí Slováci sa po treťom triumfe v kvalifikačnom procese vyšvihli na prvé miesto v tabuľke.

Mladí Holanďania už v predzápasových vyjadreniach deklarovali, že na Slovensko prišli domácim oplatiť prekvapujúcu prehru 1:3 z prvého vzájomného zápasu. A svoje slová potvrdzovali v Myjave už od úvodného hvizdu. Hýrili aktivitou, Slovákov predstihli v pohybe i kombináciách. Už v 9. minúte mohol otvoriť skóre Hendrix, ale jeho strelu i následnú dorážku Kishnu zlikvidoval Chovan. Potom pohrozil Janssen, na druhej strane kontroval odvážnym prienikom do pokutového územia Valjent. Holanďania pretavili prevahu do vedúceho gólu v 16. minúte, keď strelu Hendrixa šikovne tečoval Janssen a Chovan nemal šancu - 0:1. O šesť minút neskôr sa útočník AZ Alkmaar presadil po druhý raz. Jeho bomba spoza šestnástky sa odrazila od brvna za bránkovú čiaru, a hoci lopta následne odskočila späť do poľa, všimol si to čiarový rozhodca a hlavný arbiter Schärer zo Švajčiarska gól uznal - 0:2. Zaskočení Slováci sa potom ťažšie dostávali späť do zápasu a znížiť mohli až v závere prvej polovice. Zreľákovu dorážku po strele Rusnáka však v poslednej chvíli zmaril van der Hart.

Po zmene strán nastúpili Slováci ako vymenení. Rýchlo dostali súpera pod tlak a odmenou bol pre nich kontaktný gól Mihalíka v 50. minúte. Po hodine hry mal veľkú šancu Zreľák, ktorý tiesnený Rekikom mieril len do holandského brankára. O päť minút neskôr však už bolo vyrovnané, keď center Mihalíka z ľavej strany hlavičkou umiestnil do siete Rusnák - 2:2. Domáci pokračovali v nátlakovej hre, z ktorej plynuli chyby holandskej obrany. V 75. minúte po rýchlom autovom vhadzovaní sa k lopte dostal Rusnák, strela ktorého len tesne minula bránu súpera. O tri minúty neskôr po štandardnej situácii a centri Rusnáka hlavičkoval Škriniar len do dobre postaveného van der Harta. Následne sa neujali ani šance Chriena a Zreľáka. Na druhej strane mohol rozhodnúť striedajúci van Overeem, ale jeho šancu včasným vybehnutím zneškodnil Chovan. Dokonalý obrat zavŕšili Slováci v 83. minúte. Ďalšiu rýchlu krídelnú akciu po ľavej strane opäť potiahol Mihalík, ktorého center nekompromisne zakončil Chrien - 3:2. Čerešničkou na torte bol štvrtý gól domácich, ktorý z pokutového kopu v nadstavenom čase vsietil kapitán SR 21 Zreľák.

Pavel Hapal, tréner SR 21: "Neviem, kto napísal scenár tohto zápasu, ale bolo to šialené. V polčase nám bolo ťažko, museli sme uznať kvalitu súpera, pretože v prvej polovici hral skutočne výborne. Podržal nás však brankár Chovan a najmä vďaka nemu bolo v polčase len 0:2. Verili sme, že ak rýchlo strelíme kontaktný gól, ešte môžeme so zápasom niečo urobiť. A stalo sa, začali sme behať, kombinovať a išlo to. Hráči ukázali veľkú vnútornú silu a otočili zápas. Nehovorím, že sme vyhrali zaslúžene, to by bolo teraz tesne po zápase trúfalé, ale myslím, že chlapci si tú výhru za výkon, nasadenie a bojovnosť zaslúžili."

Martin Chrien, stredopoliar SR 21: "Myslím, že sme dosiahli skvelé víťazstvo. Prehrávali sme 0:2, ale v šatni sme sa zomkli, povedali si, že to musíme otočiť a našťastie sa nám to podarilo. Sme prví v tabuľke a zvyšok kvalifikácie máme vo vlastných rukách."

 

Albert Rusnák, útočník SR 21: "Zápas sme začali zle, prvý polčas bol z našej strany slabý. V kabíne sme si však povedali, že nič nie je stratené. Myslím, že za výkon, čo sme predviedli v druhom polčase, si každý z nás zaslúži pochvalu. Po zmene strán sme začali viac napádať, boli sme dôraznejší v súbojoch a to bolo dôležité. To, že sme otočili zápas, svedčí o kvalite a bojovnosti nášho tímu."

 

Jorrit Hendrix, stredopoliar Holandsko 21: "Opäť sa stalo to, čo v prvom zápase u nás. Začali sme dobre, strelili vedúci gól, dnes dokonca dva. Po prestávke sme však dovolili domácim vrátiť sa do zápasu. Tí potom zacítili krv a bolo ťažké ich zastaviť. Musíme si rozanalyzovať chyby, pretože ich stále robíme rovnaké."

Kvalifikácia ME 2017 hráčov do 21 rokov - 8. skupina:
Slovensko - Holandsko 4:2 (0:2)
Góly: 50. Mihalík, 64. Rusnák, 83. Chrien, 90.+ Zreľák (z 11 m) - 16. a 23. Janssen. Rozhodoval: Schärer (Švajč.), ŽK: Rusnák, Mihalík - Rekik, Hendrix, Haye, Luckassen. 2614 divákov

zostavy a striedania:
Slovensko: Chovan - Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka - Rusnák (90.+ Skovajsa), Bero (46. Brigant), Chrien, Mihalík (88. Ivan) - Zreľák

Holandsko: van der Hart - Brenet (86. Hendriks), Luckassen, Rekik, Aké - Hendrix (70. van Overeem) - Boëtius, Haye, Trindade, Kishna - Janssen

tabuľka 8. skupiny:
1. Slovensko 4 3 0 1 9:4 9
2. Holandsko 5 3 0 2 9:7 9
3. Bielorusko 5 2 1 2 4:5 7
4. Turecko 3 2 0 1 5:1 6
5. Cyprus 5 0 1 4 2:12 1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies