Skvelý návrat Bencicovej po piatich mesiacoch

NETKY.SK • 26 September 2017, 09:06 • 2 min
Skvelý návrat Bencicovej po piatich mesiacoch

PETROHRAD - Švajčiarska tenistka so slovenskými koreňmi a zázemím v TC Empire Trnava Belinda Bencicová naplno uspela pri svojom návrate do súťažného diania vo dvojhre po piatich mesiacoch. Získala titul v singli na minulotýždňovom turnaji ITF Neva Cup s dotáciou 100 000 USD na tvrdom povrchu v hale v ruskom Petrohrade. Vo finále zdolala Ukrajinku Dajanu Jastremskú jasne 6:2, 6:3.

slovakia

left justify in out

"Toto víťazstvo pre mňa znamená neskutočne veľa. Keď som nútene sedela doma, bolo to veľmi náročné a vyvstávali vo mne pochybnosti, či ešte niekedy budem dobre hrať," povedala Bencicová podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA) a doplnila: "Finále bolo veľmi zložité. Pochopiteľne, pociťovala som veľkú nervozitu, lebo o trofej som nehrala už riadne dlho. Zachovala som si však koncentráciu a vedela som, akou taktikou môžem súperku zdolať."

Dvadsaťročná Bencicová je niekdajšou sedmičkou singlového renkingu WTA. Začiatkom mája podstúpila operáciu zápästia nedominantnej ľavej ruky. Do minulého týždňa naposledy hrala v apríli v Pohári federácie reprezentačných družstiev žien. Figuruje na 197. priečke vo svetovom rebríčku.

Vo štvorhre v Petrohrade sa Bencicová prebojovala do finále po boku Slovenky Michaely Hončovej. V boji o trofej neuspeli proti domácej dvojici Anna Blinkovová, Veronika Kudermetovová (3:6, 1:6).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies