Skvelý James pri víťazstve Bayernu v Leverkusene. Heynckes: Takticky sme zahrali veľmi dobre

NETKY.SK • 13 Január 2018, 12:57 • 2 min
Skvelý James pri víťazstve Bayernu v Leverkusene. Heynckes: Takticky sme zahrali veľmi dobre

LEVERKUSEN - Futbalisti Bayernu Mníchov úspešne vstúpili do jarnej časti ligovej sezóny 2017/2018.

slovakia

left justify in out

"Die Roten" po krátkej zimnej prestávke zvíťazili v piatkovom dueli na ihrisku Bayeru Leverkusen 3:1 a pred zvyšnými víkendovými stretnutiami 18. kola I. bundesligy získali na čele tabuľky pohodlný 14-bodový náskok.

Mužstvo trénera Juppa Heynckesa si aj bez poľského kanoniera Roberta Lewandowského pripísalo dôležité víťazstvo na pôde súpera, ktorý predtým v lige neprehral 12 stretnutí. "Môj tím zahral veľmi dobre po taktickej stránke a defenzíva v zápase dlho žiarila. Za stavu 2:0 sme trochu poľavili, upustili od koncentrácie a s loptou na kopačkách spravili niekoľko nevynútených chýb. Musím však podotknúť, že vyhrať v Leverkusene je nesmierne ťažké. Bayer má mladé, talentované a útočne naladené mužstvo," povedal podľa webu soccerway.com 72-ročný úradujúceho nemeckého šampióna.

Mníchovčanov nasmeroval na triumfom Španiel Javi Martínez - v 32. min sa najlepšie zorientoval v skrumáži pred bránkou a prudkou strelou ľavačkou otvoril skóre. Druhý zásah hostí pridal v 59. min Francúz Franck Ribéry. Domáci "farmaceuti" znížili v 70. min zásluhou Kevina Vollanda, no bolo z ich strany všetko.

Posledné slovo mal v nadstavenom čase Kolumbijčan James Rodríguez, ktorý skóroval z priameho kopu parádnou strelou "do šibenice". Najlepší strelec MS 2014 sa v Mníchove v tejto sezóny dostal do skvelej formy. Kmeňový hráč Realu Madrid je v Nemecku na dvojročnom hosťovaní, objavili sa však úvahy o tom, že by si ho "biely balet" mohol po skončení aktuálneho ročníka stiahnuť naspäť. Špecializovaný portál WhoScored.com ocenil jeho výkon v Leverkusene výslednou známkou 8,26. Mimochodom, najlepším hráčom domácich bol niekdajší hráč AS Trenčín Jamajčan Leon Bailey (známka 7,23).

"Strelený gól ma vždy poteší. Navyše, zápasy v Leverkusene sú zakaždým náročné. Protivník nás dostal pod tlak. V ďalších dueloch musíme hrať lepšie s loptou. Vyhrali sme však 3:1, a to je najdôležitejšie," vyhlásil autor víťazného zásahu Ribéry, ktorého pred gólovým zakončením pekne našiel práve spomenutý James Rodríguez.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona