Skvelý biznis: Parlamentný bufet je daňový raj!

NETKY.SK • 27 September 2013, 11:02 • 2 min
Skvelý biznis: Parlamentný bufet je daňový raj!

BRATISLAVA - Odhaliť prevádzky, ktoré neodvádzajú štátu dane. To bol cieľ bločkovej lotérie. A odhalila aj, ako funguje parlamentný bufet. Miesto, kde poslanci trávia hodiny času, vychutnávajú si rezne, polievky či šaláty, je daňový raj.

slovakia

left justify in out

Z ničoho, čo si poslanci a návštevníci parlamentu kúpia, sa štátu neodvedie DPH! Dôkazom sú samotné bločky, ktoré predavačky zákazníkom dávajú. Podľa šéfky komunikačného odboru parlamentu Sone Pőtheovej sa zákon o registračnej pokladnici "vzťahuje len na fyzickú alebo právnickú osobu, ktorá na základe oprávnenia na podnikanie predáva tovar, alebo poskytuje služby a Kancelária NR SR takouto osobou nie je, nepotrebujete pokladnice na účely uvedeného zákona, teda nepotrebujete ani fiškálnu tlačiareň". Podľa nej, keďže nemôžu vytvárať zisk, slúži prirážka na cenách len na pokrytie nákladov. Lenže parlament mohol priestory prenajať súkromníkovi, ktorý by štátu DPH odvádzal. Konštatuje denník Nový Čas v článku s názvom "Daňový raj v bufete pre poslancov!".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies