Skvelé výkony slovenských volejbalistov v Poprade si vychutal aj prezident Kiska

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 08:31 • 2 min
Skvelé výkony slovenských volejbalistov v Poprade si vychutal aj prezident Kiska

Poprad - Tri zápasy, tri víťazstvá, priebežné prvé miesto v II. divízii Svetovej ligy volejbalistov. Vstup slovenských reprezentantov do prestížnej súťaže nemohol dopadnúť lepšie. Andrej Kravárik debutujúci na poste hlavného trénera SR netajil spokojnosť s výsledkami i výkonmi svojich zverencov a verí, že na ne nadviažu aj na najbližšom turnaji v Helsinkách. Slovenský tím prišiel povzbudiť aj prezident Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

Slovenský tím túži po účasti na finálovom turnaji Svetovej ligy a na utvorenie si čo najlepšej pozície pred ďalšími podujatiami potreboval doma bodovať. Kravárik, ktorý sa postu hlavného trénera SR ujal iba pár dní pred turnajom, netajil ambíciu získať plný počet bodov. Smelý cieľ slovenského kormidelníka sa napokon naplnil, Kravárikovi zverenci stratili na turnaji iba jeden set.

 

"Je to naozaj skvelý začiatok, priam ideálny pre trénera-nováčika. Som veľmi rád, že chlapci k tomuto turnaju pristúpili na sto percent. Boli síce určité nedostatky, na ktorých odstránení budeme pracovať, ale inak môžem vysloviť absolútnu spokojnosť. Je to skvelý štart vo Svetovej lige a zároveň výborný odrazový mostík, aby sme dokázali to, čo chceme. Náš cieľ je účasť vo Final four v Austrálii. Práve Austrália bola v Poprade najsilnejším súperom. Dobre sme však reagovali, hoci sme s nimi viackrát počas niektorého zo setov prehrávali. Postavili sme sa k tomu tak, ako sa patrí. Získali sme proti nim cenné víťazstvo," skonštatoval Kravárik.

 

Tréner slovenského mužstva vyzdvihol po úspešnom turnaji aj obecenstvo v Poprad aréne. Diváci neúnavne povzbudzovali domáci tím počas všetkých troch zápasov, čím podľa Kravárika výrazne prispeli k plnému počtu bodov. Ten zároveň znamená aj priebežnú prvú priečku v II. divízii: "Je to príjemné konštatovanie. Svetová liga je však iba na začiatku. Bude veľmi dôležité, ako vstúpime do druhého turnaja vo Fínsku. Domáci budú mať veľkú oslavu a určite budú v plnej zostave. Na prvom turnaji sa im príliš nedarilo, no doma budú zrejme v plnej sile a už sa tešíme na konfrontáciu s nimi."

 

Slováci hrajú už od najbližšieho štvrtka 8. júna v Helsinkách. Ich protivníkmi budú postupne domáce Fínsko, opäť Austrália a Čína. Podľa Kravárika môže byť pre rozohraný tím výhoda, že na ďalší turnaj bude čakať iba pár dní.

 

"Je to výhoda. Všetci traja súperi na domácom turnaji boli hrateľní a preto sme si dali za cieľ plný počet bodov. Každý zápas je iný a stať sa mohlo všeličo, no ako sa ukázalo, tých deväť bodov bol reálny cieľ. Teraz nás už čakajú iní súperi, možno i ťažší. Na nás je, aby sme sa dobre pripravili po všetkých stránkach. Verím však, že volejbal, aký sme predvádzali v Poprad aréne, budeme predvádzať aj ďalej. Víťazstvo na turnaji v Poprade bolo iba prvým krokom, no veľmi dôležitým. Do Svetovej ligy sme vstúpili bez straty bodu. Predviedli sme naozaj vynikajúce výkony a to treba potvrdiť aj na ďalších turnajoch. Nikde nie je napísané, že budú nasledovať iba výhry. Určite prídu aj prehry, no musíme byť na to pripravení a správne reagovať," uviedol Andrej Kravárik.

 

Výsledky turnaja B-skupiny II. divízie v Poprade:

Austrália - Portugalsko 3:2

Slovensko - Japonsko 3:0

Japonsko - Portugalsko 2:3

Slovensko - Austrália 3:1

Austrália - Japonsko 1:3

Slovensko - Portugalsko 3:0

 

Konečná tabuľka B-skupiny:

1. Slovensko 3 3 0 9:1 9

2. Japonsko 3 1 2 5:7 4

3. Portugalsko 3 1 2 5:8 3

4. Austrália 3 1 2 5:8 2

 

Tabuľka II. divízie po úvodných turnajoch:

1. Slovensko 3 3 0 9:1 9

2. Slovinsko 3 3 0 9:3 9

3. Turecko 3 3 0 9:4 7

---------------------------------------------

4. Čína 3 2 1 8:4 7

5. Kórejská rep. 3 2 1 7:7 4

6. Holandsko 3 1 2 6:6 4

7. Česko 3 1 2 6:7 4

8. Japonsko 3 1 2 5:7 4

9. Portugalsko 3 1 2 5:8 3

10. Austrália 3 1 2 5:8 2*

11. Fínsko 3 0 3 4:9 1

12. Egypt 3 0 3 0:9 0

 

*istá účasť na turnaji Final Four ako organizátor

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies