Skvelá správa pre Dúbravku! Stal sa prvou letnou posilou Newcastlu!

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 09:39 • 2 min
Skvelá správa pre Dúbravku! Stal sa prvou letnou posilou Newcastlu!

Newcastle upon Tyne - Futbalový brankár Martin Dúbravka zostáva v Newcastli United. Anglický klub si v stredu uplatnil opciu na trvalý prestup slovenského reprezentanta zo Sparty Praha a podpísal s ním zmluvu do júna 2022.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný Dúbravka prišiel do Newcastlu v januári na hosťovanie. Hneď sa stal brankárskou jednotkou v mužstve španielskeho trénera Rafaela Beniteza. V dvanástich stretnutiach najvyššej anglickej súťaže si pripísal štyri čisté kontá. Kvalitnými výkonmi prispel k záchrane a desiatemu miestu v Premier League 2017/2018 a klub využil opciu na jeho trvalý prestup. "Som šťastný, že zostávam v klube s neuveriteľnými fanúšikmi. Boli to nádherné mesiace a dúfam, že na naše výkony dokážeme nadviazať aj v budúcej sezóne. Som všetkým nesmierne vďačný za neskutočnú podporu. Budem naďalej tvrdo pracovať pre klub a pre Rafu. Ďakujem za všetko," citoval slovenského brankára server idnes.cz

 

"Sme nadšení, že sme skompletizovali prestup Martina do Newcastlu United. Odkedy k nám prišiel na hosťovanie, ukázal fantastický prístup a skvelú pracovnú morálku. Samozrejme, veľmi nás uchvátil svojimi výkonmi na ihrisku," povedal Benitez pre oficiálnu klubovú stránku. Dúbravka je prvý hráč, ktorého "straky" získali v letnom období. Na reprezentačný zraz pred prípravnými stretnutiami s Holandskom a Marokom ešte neprišiel s istotou transferu, ale tej sa dočkal v stredu.

 

"Brankársky post bol priorita na posilnenie. Je excelentné, že sa nám ho podarilo angažovať natrvalo. Hosťovanie s opciou bolo v januári perfektné riešenie, vďaka tomu sme si ho mohli odskúšať a pracovať s ním. Vedeli sme, čo môžeme očakávať, skôr než sme ho podpísali permanentne. Klub odviedol dobrú prácu, gratulujem Martinovi a teším sa na dlhodobú spoluprácu s ním," dodal Benitez.

 

Podľa portálu idnes.cz dostala Sparta za Dúbravku celkovo aj s jarným hosťovaním približne 6,8 milióna eur. "Sme veľmi radi, že to dopadlo, ako sme si želali. Martin si na jar získal srdce celého Newcastlu," povedal pre portál hráčov agent Pavel Zíka.

 

Dúbravka odštartoval kariéru v rodnej Žiline, v rokoch 2014 až 2016 pokračoval v dánskom Esbjergu, odkiaľ zamieril do Česka. V sezóne 2016/2017 si obliekal dres Liberca a prvú polovicu uplynulého ročníka odchytal v Sparte. Počas kvalifikácie MS 2018 sa prepracoval na post jednotky aj v národnom tíme, medzi žrde sa za Slovensko postaví aj vo štvrtok v Trnave proti Holandsku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona