Skvelá správa! Obranca Pekarík je pripravený nastúpiť do bojov o ME 2020

NETKY.SK • 18 Marec 2019, 19:43 • 2 min
Skvelá správa! Obranca Pekarík je pripravený nastúpiť do bojov o ME 2020

ŠAMORÍN - Slovenský futbalový reprezentant a kmeňový hráč bundesligovej Herthy Berlin Peter Pekarík bojoval v posledných týždňoch svalovým zranením. Začiatkom marca však už začal naplno trénovať a preto predpokladá, že jeho štart za Slovensko do kvalifikácie na ME 2020 by nemal byť ohrozený.

slovakia

left justify in out

"Verím, že všetky zdravotné problémy už pominuli a budem sa môcť sústrediť na futbal. V tejto sezóne bojujem viac so zraneniami ako s mojou konkurenciou v klube. Po zdravotnej stránke sa momentálne cítim veľmi dobre, dva týždne som odtrénoval s mužstvom a minulý víkend som už bol trénerovi k dispozícii vo Freiburgu. Dohodli sme sa, že tento víkend odohrám zápas za našu 'juniorku'. Hral som 75 minút, vydržal som kondične a aj herne som sa cítil dobre," prezradil hráč nemeckej Herthy Berlín na dnešnom stretnutí so zástupcami médií v Šamoríne.

 

img

 

Aj keď Pekaríka v Berlíne vedie maďarský tréner Pál Dárdai, priznal, že s tamojším futbalom nemá mnoho skúseností. "Za dvanásť rokov, čo som v reprezentácii, som proti Maďarsku nikdy nehral. V nedávnom období som v klube počúval 'podpichovačky' od kormidelníka Dárdaia aj nášho trénera brankárov, ktorý je tiež Maďar. Myslím si, že Maďarsko je podobné mužstvo ako to naše. Aj ich cieľom je postup na ME 2020," doplnil Pekarík.

 

img


Účastník MS 2010 v JAR aj ME 2016 vo Francúzsku pozná niektorých maďarských reprezentantov pôsobiacich v nemeckej I. bundeslige. "Spomeniem iba dvojicu hráčov z Lipska - obrancu Orbana a brankára Gulácsiho, či útočníka Szalaia z Hoffenheimu... Maďarský tím má kvalitu. Domnievam sa, že vo vzájomnom zápase môžu rozhodnúť detaily a môže to byť o jednom góle," zakončil Peter Pekarík.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona