Skvelá Petra Vlhová opäť na pódiu! Túto sezónu na ňom ešte nechýbala

NETKY.SK • 12 December 2020, 15:00 • 2 min
Skvelá Petra Vlhová opäť na pódiu! Túto sezónu na ňom ešte nechýbala

Víťazná séria Slovenky Petry Vlhovej vo Svetovom pohári síce v sobotu skončila, no opäť vystúpila na pódium. Zverenka trénera Livia Magoniho síce po prvom kole obrovského slalomu vo francúzskom Courcheveli pohodlne viedla, no v druhej jazde sa nevyhla menších chybičkám a napokon skončila tretia.

slovakia

left justify in out

V Courcheveli sa Vlhová premiérovo v kariére prebojovala v SP na pódium, čo sa dá považovať za prielom v jej profesionálnej kariére. 

 

 

Prvé tri delila pol sekunda 
Víťazstvo si v sobotu vyjazdila Talianka Marta Bassinová, ktorá v tomto ročníku ovládla aj úvodný obrovský slalom ešte v polovici októbra v rakúskom Söldene. Druhá skončila s odstupom 46 stotín sekundy Švédka Sara Hectorová, tretia Vlhová zaostala za víťazkou o 59 stotín sekundy. S obrovským odstupom 1,11 sekundy za Vlhovou skončila na štvrtej priečke Američanka Mikaela Shiffrinová.

 

img


V hodnotení disciplíny si Bassinová upevnila post líderky pred krajankou Federicou Brignoneovou, tá v sobotu finišovala piata. Tretia v poradí obrovského slalomu je Vlhová, ktorá na Bassinovú stráca 80 bodov a na Brignoneovú 5 bodov.

 

Naďalej na čele 
Slovenská reprezentantka je však neohrozenou líderkou celkového hodnotenia Svetového pohára. Na jej konte je 420 bodov a má náskok 162 bodov pred druhou Bassinovou, na tretiu priečku klesla v sobotu ôsma Švajčiarka Michelle Gisinová (207).

 

img


V Courcheveli je obrovský slalom na programe aj v nedeľu, prvé kolo sa začne o 9.30 h a druhé o tri hodiny neskôr.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona