SKUTOČNÝ PRÍBEH Správa vo fľaši sa vrátila k pisateľke po 56 rokoch na opačný koniec Zeme

NETKY.SK • 15 Máj 2022, 13:00 • 2 min
SKUTOČNÝ PRÍBEH Správa vo fľaši sa vrátila k pisateľke po 56 rokoch na opačný koniec Zeme

BRATISLAVA – Zážitky z mladosti bývajú často nezabudnuteľné a idú s nami po celý život. Neuveriteľný príbeh so sebou priniesla aj jedna správa vo fľaši.

slovakia

left justify in out

Písal sa rok 1966 a dve 15-ročné kamarátky boli na návšteve rodiny v anglickej dedine South Ferriby. Rozhodli sa, že si nájdu lásku naozaj romantickým spôsobom. Do vody hodili fľašu, v ktorej sa nachádzali dva listy. Verili, že ich nájdu nejakí chlapci vo veku 16 až 18 rokov, ktorých poprosili, aby im ihneď odpísali. Mali tiež priložiť svoje fotografie.

 

img

 

Odpoveď však neprišla a dievčatá netušili, kde ich odkaz skončil. Zmenilo sa to v jedno sobotné ráno roku 2022, keď zberači odpadkov našli fľašu neďaleko miesta, kde ju Jennifer Coleman a Janet Blankley hodili do vody.

 

Tracey Marshall z organizácie Scunthorpe Litter Pickers našla Jennifer Coleman vďaka Faceboku a kontaktovala ju cez videohovor, v ktorom jej ukázala obidva listy aj fľašu. „Pri zbere odpadkov sme už našli všetky možné zvláštne a zaujímavé veci, ale nikdy, naozaj nikdy nič takéto. Je to úžasné,“ povedala.

 

img

 

Dnes 71-ročná Coleman vyhlásila, že na správu vo fľaši neskôr už nemyslela, ale informácia ju nesmierne potešila. Bola tiež prekvapená, že listy zostali suché. „Zrejme sa fľaša trocha vzdialila a potom sa vrátila pri ďalšom prílive,“ uviedla na margo miesta nálezu.

 

Coleman, ktorá v liste uviedla, že meria 163 centimetrov a „nevyzerá tak zle“, stratila kontakt s Blankley po tom, ako prestali chodiť do školy. Neskôr sa presťahovala do ďalekej Austrálie.

 

img

Jennifer Coleman

 

Ako dodala, svoju lásku si našla ako 49-ročná a s mužom ju zoznámili ich spoloční priatelia.

 

Pisateľku druhého listu z fľaše, Janet Blankley, sa zatiaľ nepodarilo vypátrať.

 

Prečítajte si tiež: Carmen Geiss spravila chybu! Odpustia jej to Slováci?

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies