SKUTOČNÝ PRÍBEH Prostitútka a vrahyňa. Karla Faye Tucker zabíjala a potom sa vo väzení spriatelila s Bohom

NETKY.SK • 28 Október 2022, 10:00 • 2 min
SKUTOČNÝ PRÍBEH Prostitútka a vrahyňa. Karla Faye Tucker zabíjala a potom sa vo väzení spriatelila s Bohom

So zmenou je to niekedy ťažké, vo všeobecnosti sa vraví, že každý môže byť iný, každému sa môže prihodiť niečo, vďaka čomu nebude rovnaký. Avšak keď je zlo, ktoré niekto narobil privysoké, keď sú hriechy až príliš temné, potom je nanajvýš pochopiteľné, že pochybujeme. Neveríme, krútime hlavou.

slovakia

left justify in out

Karla Faye Tucker vraždila, chladnokrvne a niekoľkonásobne. Bez dôvodu, ktorý by bol ako-tak ospravedlniteľný, nekonala v sebaobrane, ani nechránila slabších a neschopných bojovať za seba. Nie, ona len mala v duši chlad, možno aj hnev a možno krivdy, ktoré sa nezahojili ani rokmi.

 

Matka

 

Keď Karla bývala malá, pravdepodobne sa po dome nejašila, nechodievala s bábikami vyobliekanými do pestrofarebných šiat, lebo rodinné zázemie jej čas nevinnosti ukradlo.

Jej matka sa ponúkala mužom, a nie hocijakým, ale svoje telo bez hanby a bez zábran dávala do postele hudobníkom, slávnejším a trochu viac pri peniazoch. Pravda, ako rok za rokom plynul, už to nevykonávala len z finančného prospechu, ale odmenou jej bola i vlastná rozkoš. Jablko od stromu ďaleko nespadlo, lebo aj Karla ju pozorovala a v umení zvádzania sa učila, viaceré triky si privlastnila a neskôr i vylepšila.

 

Ulica

 

Stala sa z nej žena ulice, na rozdiel od matky, ona si nevyberala, s kým pôjde, ona si neurčila jeden mužský typ vhodný na vášnivé scény. Nie, ako prostitútka jednoducho šla tam, kde platili a kde ju zavolali. Na ulici sa otvárali možnosti, nie však pekné či sľubujúce budúcnosť, naopak, skôr ťahajúce na dno. Drogy ju zlákali, aj biť sa vedela, údery s radosťou rozdávala, aby presvedčila, že ona nie je jemnocitná, že je neoblomná.

 

Manželstvo

 

Dovŕšila dvadsať rokov, a už sa mohla pochváliť manželstvom, ktoré bolo búrlivé, a práve preto ani dlho netrvalo. Už vtedy si dobre rozumela s porušovaním zákona, kradnúť sa jej nelenilo. Prelomové pre ňu boli styky s motorkárskou bandou, do ktorej patrili aj istí bratia. Jeden z nich mal s Karlou akési problémy, treba povedať, že jeden druhému vedeli narobiť veľké peklo. On jej priamo s motorkou vnikol do obývacej izby a ona, ona tiež čosi vykonala. Čosi definitívne.

 

Vražda

 

Vnikla k nemu aj s iným mužom, z jeho domu si plánovala vziať alebo lepšie napísané, niečo ukradnúť. Motorkár prichytil, nedal sa obmäkčiť, hoci sa prosíkalo, nech sa nezavolá polícia, nech sa celá záležitosť nechá len tak udupať v minulosti. Karla žiadala a žiadala, ale vyhovené jej nebolo, a tak, i s pomocou svojho spoločníka, muža zabila. A potom zavraždila i jeho priateľku, ktorá len vystrašene čupela, nič nevravela.

 

Prvá žena

 

Utiekli, vrahovia sa utešovali, že čo sa prihodilo, zostane utajené, ale viac sa mýliť nemohli. O mesiac boli obaja zatknutí a každý zvlášť aj súdený. Ona za svoje zločiny dostala trest smrti, čím sa neslávne zapísala do histórie ako prvá žena, ktorú takto odsúdili v Amerike od roku 1863.

 

 

img

 

Celosvetová pozornosť

 

Na konečnú popravu čakala 14 rokov, izolovaná od všetkých, navždy zatratená. A práve tam, na mieste takom špinavom a beznádejnom, ju zasiahol Boh. Jemu odovzdala a vyznala svoje hriechy, v slzách sa modlila o odpustenie a napokon i prijala slobodu. Začala sa venovať spoluväzňom, zvestovala im, že Ježiš odpúšťa hriechy, že On aj uzdravuje, že On zachraňuje a potešuje a nastal taký neslýchaný rozruch, až si získala celosvetovú pozornosť.

Viacerí chceli, aby dostala milosť, aj vtedajší pápež Ján Pavol II. O nej hovoril s guvernérom, ale tak sa to neskončilo, jej príbeh sa skončil v roku 1998. Vtedy vstúpila do miestnosti, aby jej podali injekciu so smrťou, a než skonala, vraj si tíško pospevovala a nahlas vyznávala, že čoskoro sa uvidí s Ježišom. Že ju čaká v nebi, lebo ju miluje a daroval jej milosrdenstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies