Skutočný počet obetí môže byť dvakrát vyšší ako ten oficiálny

NETKY.SK • 2 Apríl 2020, 15:23 • 2 min
Skutočný počet obetí môže byť dvakrát vyšší ako ten oficiálny

RÍM - Skutočný počet obetí ochorenia COVID-19, spôsobovaného novým koronavírusom, môže byť aj viac ako dvakrát vyšší ako ten, ktorý udávajú talianske úrady.

slovakia

left justify in out

Ukazuje to štúdia talianskeho analytického centra InTwig, ktorú vo štvrtok zverejnil denník L’Eco di Bergamo.

 

Zistili to z dostupných dát

Autori štúdie pomocou zberu a podrobného štúdia verejne dostupných dát zistili, že v provincii Bergamo, ktorú epidémia koronavírusu postihla vôbec najťažšie v rámci Talianska, nezomrelo na COVID-19 za mesiac marec 2 060, ale v skutočnosti až 4 500 ľudí.

 


Rozdiel medzi oficiálnymi a skutočnými číslami je daný tým, že do oficiálnych údajov sa počítajú len úmrtia v nemocniciach, zatiaľ čo mnohí ľudia, najmä tí najstarší, zomierajú doma, či v domovoch dôchodcov.

V Taliansku podľa oficiálnych údajov doteraz zomrelo na COVID-19 už vyše 13-tisíc ľudí, pozitívne testy na koronavírus malo takmer 111-tisíc osôb. Celosvetovo sa nákaza koronavírusom potvrdila už u vyše 950-tisíc ľudí, viac ako 48-tisíc z nich zomrelo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies