Skutočne spôsobuje žiarenie z mobilov rakovinu? Nová štúdia odhalila pravdu!

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 11:42 • 2 min
Skutočne spôsobuje žiarenie z mobilov rakovinu? Nová štúdia odhalila pravdu!

Sú mobilné telefóny naozaj také škodlivé?

slovakia

left justify in out

O nebezpečnosti takzvaných rádiových vĺn sa v poslednej dobe veľa rozpráva. Najmä preto, že pribúdajú onkologické ochorenia a ľudia hľadajú ich príčinu. Často sa pripisovali práve moderným technológiám, ktoré momentálne zaplavujú svet. Vyznávači zdravého životného štýlu, ale aj niektorí odborníci varovali pred nebezpečnosťou elektromagnetického žiarenia, ktoré sa do nášho tela dostáva častým používaním mikrovlnky či spaním s mobilným telefónom pri hlave. Ale ako je to v skutočnosti?

 

Americký Národný toxikologický program sa rozhodol zrealizovať štúdiu, ktorá by nebezpečnosť  žiarenia potvrdila alebo naopak vyvrátila. Na pozorovanie využili myši, ktoré vystavili tomuto typu vĺn. Zistenia ich však veľmi prekvapili. Nielenže kvalita života a celková kondícia jedincov žijúcich pri zdroji žiarenia bola taká ako u ostatných, dokonca sa ukázalo, že v niektorých prípadoch mali „ožiarené“ myši život dlhší než tie bežné.

 

Na základe tohto pozorovania vedci dospeli k záverom, že rádiové vlny produkované technológiami rozhodne nie sú faktorom, ktorý by nám spôsoboval smrteľné ochorenia. Dodali však, že napriek tomu musíme byť obozretní, pretože hoci veľmi malé, ale predsa nejaké riziko tu je. Vyhýbať sa treba spánku s mobilom, prípadne je vhodné používať systém hands-free, najmä pokiaľ telefonujeme niekoľko hodín denne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona