Skúška vzduchovky sa skončila priestreľom pľúc 17-ročného mladíka

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 13:24 • 2 min
Skúška vzduchovky sa skončila priestreľom pľúc 17-ročného mladíka

LUČENEC - Streľbu zo vzduchovky sa rozhodli vyskúšať dvaja 17-roční stredoškoláci z okresu Lučenec, ktorí mali v utorok 18. marca pre maturitné skúšky v škole voľno.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková, jedného z mladíkov museli neskôr ošetriť v nemocnici s prestrelenými pľúcami.
      

Študenti sa rozhodli, že si počas voľného dňa pôjdu zastrieľať zo vzduchovky. Jeden z mladíkov si požičal vzduchovku od svojho otca, ktorý mu ju povolil s upozornením, že musia dávať veľký pozor. "Kamaráti sa po stretnutí vybrali spoločne do lesa, k priehrade Ľadovo. Najskôr začali strieľať na terč z papiera. O niečo neskôr povedal 17-ročný Kristián, že by chcel vyskúšať akú silu vzduchovka má, pretože aj on má doma vzduchovku, ale staršiu. Oblečenú mal hrubú koženú bundu a povedal, že sa od svojho rovesníka vzdiali na pár metrov a nech na neho skúsi vystreliť, či to bude cítiť," povedala Vašková. 
      

Kristián sa vzdialil asi na 20 metrov, otočil sa ku kamarátovi chrbtom a ten vzduchovku nabil brokom a na mladíka vystrelil. Postreleného rana zabolela a keď sa priblížil späť ku kamarátovi zistil, že krváca. "Ranu sa usilovali mladíci vyčistiť a zastaviť krvácanie. V tom čase si však nemysleli, že by mohlo ísť o vážnejšie zranenie. 17-ročný mladík potom odprevadil svojho kamaráta Kristiána domov a on išiel vrátiť vzduchovku svojmu otcovi, ktorému povedal všetko, čo sa udialo. Neskôr sa dozvedel, že jeho kamarát mal ťažkosti a bolesti na hrudníku s ktorými išiel do nemocnice kde sa zistilo, že má v tele brok a prestrelené pľúca," doplnila policajná hovorkyňa.
      

Prípadom sa už zaoberá polícia. V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. V súčasnosti prebiehajú procesné úkony. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies