Skúsený kanadský útočník Faille posilní Banskú Bystricu

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 13:05 • 2 min
Skúsený kanadský útočník Faille posilní Banskú Bystricu

Banská Bystrica - Vedenie úradujúceho slovenského hokejového majstra angažovalo ďalšiu zámorskú posilu. Do tímu Banskej Bystrice prichádza 27-ročný kanadský útočník Éric Faille. Vedenie tipsportligového klubu o tom informovalo na svojej oficiálnej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Pre víťaza univerziády z roku 2014 to bude prvé pôsobenie mimo Severnej Ameriky. V doterajšej kariére pôsobil v nižších zámorských súťažiach. Prevažnú časť uplynulej sezóny odohral za Orlando Solar Bears v ECHL, pričom v 57 zápasoch dosiahol bilanciu 27 gólov a 43 asistencií. Objavil sa aj v tíme Toronto Marlies v AHL, za ktorý odohral 11 zápasov s bilanciou 1+2.

 

"Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť s Ericom. Je to skúsený útočník, s ktorým počítame do prvých dvoch formácií a veríme, že bude hrať veľkú úlohu v našom tíme," uviedol športový manažér HC '05 iClinic Banská Bystrica Július Koval.

 

Pre úradujúceho majstra je to už štvrtá hráčska posila zo zámoria. Už dávnejšie vedenie klubu oznámilo príchody Gilberta Gabora, Josha Brittaina, Guillaumea Gélinasa, ku ktorým pribudol aj asistent trénera Dave Hunchak. Okrem spomínaných mien angažoval klub spod Urpína aj útočníka Mareka Bartánusa.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies