Skúseného Chielliniho čaká posledný zápas v národnom drese

NETKY.SK • 26 Apríl 2022, 16:36 • 2 min
Skúseného Chielliniho čaká posledný zápas v národnom drese

Líder obrany Juventusu a Talianska Giorgio Chiellini sa už čoskoro rozlúči so svojou bohatou reprezentačnou kariérou. Úradujúci majstri Európy sa v júni stretnú v priateľskom zápase s Argentínou, po ktorom sa oceňovaný futbalista poberie do dôchodku.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ sa nevie, či sa Chiellini rozhodne ukončiť aj klubovú kariéru. Staronový tréner Juventusu Massimiliano Allegri pred sezónou zablokoval jeho odchod, pretože chcel využiť jeho bohaté skúsenosti a pozíciu vodcu kabíny. Dnes už 37-ročný stopér podpísal s talianskym gigantom zmluvu v roku 2004 a v priebehu osemnástich rokov sa vypracoval medzi najlepších hráčov vo futbalovej histórii.

 

 

„Moja láska k Juventusu je a bude nekonečná, na tom sa nikdy nič nezmení. V najbližších týždňoch musím zvážiť veľa vecí a pohovorím si s rodinou o tom, čo bude pre nás najlepšie. Poďme vybojovať účasť v Lige majstrov a Coppa Italia, no a potom si sadnem s obomi rodinami – s tou svojou a tou turínskou. Pred rokom som bol v rovnakej situácii, zobral som si čas na premyslenie a nový kontrakt som podpísal až po EURE. V mojom veku nie je možné uvažovať z dlhodobého hľadiska, ale to je prirodzené,“ prezradil po včerajšom víťazstve nad Sassuolom v najvyššej talianskej súťaži.

 

 

Juventusu sa v tejto sezóne opäť nedarí a zo 4. miesta tabuľky sa len prizerá na boj o titul medzi AC a Interom Miláno. Najúspešnejší taliansky klub nevie nabrať dych ani v Lige majstrov, odkiaľ sa opäť porúčal už v osemfinálovej fáze. Najväčším úspechom Chielliniho na sklonku kariéry tak zrejme ostane titul majstra Európy na minuloročnom šampionáte.

 

 

„Chiello“ si chcel zahrať aj na tohtoročných MS v Katare, mužstvo Roberta Manciniho však šokujúco vypadlo v baráži so Severným Macedónskom aj napriek tomu, že „azúroví“ súpera na trávniku totálne prestrieľali. Futbalista tak reprezentačnú kariéru ukončí na štadióne vo Wembley.

 

„Rozlúčim sa tam s národným výberom. Triumf na EURE bol pre mňa reprezentačným vrcholom. Rád by som sa s Azurri rozlúčil nejakou peknou spomienkou. Určite sa bude jednať o môj posledný zápas v talianskom drese.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies