Skupiny PSA a Gefco podpísali zmluvu za 8 miliárd eur

NETKY.SK • 3 November 2016, 12:22 • 2 min
Skupiny PSA a Gefco podpísali zmluvu za 8 miliárd eur

BRATISLAVA - Spoločnosť Gefco bude od nového roka riadiť a optimalizovať celý globálny výrobný dodávateľský reťazec automobilky PSA. Firmy už podpísali zmluvu za osem miliárd eur. Na základe tejto zmluvy bude môcť Gefco navrhnúť a realizovať globálne logistické a prepravné riešenia pre tri značky skupiny PSA, a to Peugeot, Citroën a DS. Zmluva sa týka všetkých krajín, kde skupina PSA v súčasnosti pôsobí, či už v oblasti výroby alebo distribúcie. Informovala o tom spoločnosť Gefco.

slovakia

left justify in out

"Táto zmluva bude silným hnacím motorom zvyšovania prevádzkovej výkonnosti v skupine PSA. Plne dôverujeme schopnostiam skupiny Gefco ako nášho partnera pri uskutočňovaní náročnej transformácie, úsilí o nové obchodné príležitosti a rozvoji na medzinárodnej úrovni,“ uviedol výkonný viceprezident skupiny, divízia nákupu Yannick Bézard. „Gefco je hrdé, že bolo vybrané skupinou PSA ako dôveryhodný strategický partner. Všetky tímy Gefco sa aktívne zaviazali k plneniu potrieb efektívnosti našich zákazníkov,“ skonštatoval predseda predstavenstva skupiny Gefco Luc Nadal.

 

Skupina PSA Peugeot Citroën je automobilová skupina, ktorú tvoria značky Peugeot, Citroën a DS, je aktívna v 160 krajinách sveta. Skupina je druhým najväčším automobilovým predajcom v Európe. Spoločnosť PSA Peugeot Citroën má závod aj v Trnave. Strategickú investíciu na Slovensku oznámil francúzsky koncern v januári 2003.

 

Skupina Gefco ponúka tvorbu a implementáciu logistických plánov pre výrobcov. Firma so zastúpením v 150 krajinách je jednou z 10 najväčších európskych skupín. V roku 2015 dosiahla obrat 4,2 miliardy eur a zamestnáva 12 tisíc ľudí. Gefco má viac než 300 obchodných miest po celom svete a rozvíja svoju činnosť v juhovýchodnej Ázii, strednej a východnej Európe, na Balkánskom polostrove, vo východnej Ázii a v Južnej Amerike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies