Skupina Whitesnake zahrá v júni v Bratislave

NETKY.SK • 7 Február 2013, 12:20 • 2 min
Skupina Whitesnake zahrá v júni v Bratislave

Skupina Whitesnake zahrá v júni v Bratislave - Celebrity Po dlhých devätnástich rokoch sa na Slovensko vracia legendárna skupina Whitesnake. Hardrocková kapela založená spevákom Davidom Coverdaleom, ktorý predtým spieval v legendárnych Deep Purple, vystúp

slovakia

left justify in out

imgPo dlhých devätnástich rokoch sa na Slovensko vracia legendárna skupina Whitesnake. Hardrocková kapela založená spevákom Davidom Coverdaleom, ktorý predtým spieval v legendárnych Deep Purple, vystúpi v bratislavskej Aegon Aréne NTC 16. júna. Práve v tomto roku uplynie už 35 rokov od vydania ich prvého albumu Trouble, aj preto sa „biely had“ vydáva na turné Year Of The Snake 2013.

Počas svojej kariéry bola skupina prirovnávaná k Deep Purple a to nielen preto, že jej členmi boli okrem Coverdala aj Jon Lord a Ian Paice, ale aj vďaka ich hudobnému prejavu a štýlu. Album s názvom Whitesnake, ktorý bol označený ako album roku 1987, ich definitívne posadil na rockový trón, keď sa z neho predalo viac ako 15 miliónov kópií. Popularitu im priniesli najmä veľmi silné rockové skladby, ale aj nezabudnuteľné lovesongy ako Here I Go Again, či Is This Love. Počas 35-ročnej dráhy vydali jedenásť albumov.

David Coverdale (spev), Doug Aldrich (gitara), Reb Beach (gitara), Michael Devin (basgitara) Tommy Aldridge (bicie), to je zloženie legendy Whitesnake, ktorá ponúkne v slovenskej metropole poriadnu dávku rocku. TASR informoval Michal Očovan, PR manažér agentúry Vagabopond, ktorá koncert organizuje.

David Coverdale (*22. 9. 1951, Saltburn-by-the-Sea, North Yorkshire, UK) začínal v roku 1968 v skupine The Government, v roku 1972 prešiel na rok do formácie Fablosa Brothers. Po odchode speváka Iana Gillana zo skupiny Deep Purple prišiel v septembri 1973 na jeho miesto. Nahrával už album Burn (1974) aj ďalšie dva Stormbringer (1974) a Come Taste the Band (1975). Po rozchode tejto hardrockovej formácie v júli 1976 účinkoval sólovo. V januári 1978 založil rockovú formáciu Whitesnake. Na svojom konte majú jedenásť štúdiových albumov, najúspešnejším bol Come an' Get It, vydaný v apríli 1981. V roku 1992 a 1993 bol David spoluautorom projektu Coverdale/Page. V septembri 2000 vydal sólový album Into The Light.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies