Skupina Volkswagen potvrdila odchod z Ruska

NETKY.SK • 19 Máj 2023, 17:00 • 2 min
Skupina Volkswagen potvrdila odchod z Ruska

WOLFSBURG - Nemecká automobilová skupina Volkswagen sa až do odvolania úplne sťahuje z Ruska. V piatok potvrdila, že svoj závod v meste Kaluga predala ruskému predajcovi áut Avilon.

slovakia

left justify in out

Nemecká automobilová skupina Volkswagen (VW) sa až do odvolania úplne sťahuje z Ruska. Spoločnosť v piatok potvrdila, že svoj závod v meste Kaluga predala ruskému predajcovi áut Avilon. Najväčšia európska automobilová skupina tak fakticky ukončila pôsobenie v Rusku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

 

Ruská tlačová agentúra Interfax tento týždeň informovala, že vládna komisia pre kontrolu zahraničných investícií schválila žiadosť VW o predaj ruských aktív za 125 miliónov eur. Skupina Volkswagen pôsobila v Rusku dlhodobo. V Nižnom Novgorode spolupracovala s firmou GAZ a v roku 2007 otvorila vlastnú továreň v Kaluge, asi 200 kilometrov juhozápadne od Moskvy. Na jar 2022, po ruskej invázii na Ukrajinu, Volkswagen spolu s ďalšími západnými automobilkami ukončil výrobu aj predaj v Rusku. Predaj aktív VW brzdila žaloba spoločnosti GAZ, ktorý v ére Sovietskeho zväzu vyrábal limuzíny Volga.

 

img

automobilový závod Volkswagen v ruskom meste KAluga

 

Spolumajiteľom firmy je Oleg Deripaska, ktorý sa nachádza na sankčných zoznamoch. GAZ požadoval od nemeckej automobilovej skupiny náhradu škody za vypovedanie zmluvy, ale súd v Rusku medzitým žalobu zamietol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies