Skupina U2 oslavuje 30. výročie vydania albumu The Joshua Tree

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 07:26 • 2 min
Skupina U2 oslavuje 30. výročie vydania albumu The Joshua Tree

DUBLIN - Od vydania štúdiového albumu The Joshua Tree, ktorým sa írska rocková skupina U2 zaradila medzi svetové superhviezdy, uplynulo dnes 30 rokov. Informuje o tom stanica ABC News.

slovakia

left justify in out

Album, z ktorého pochádzajú hity ako Where the Streets Have No Name, I Still Haven't Found What I'm Looking For alebo With or Without You, vyšiel 9. marca 1987 a je komerčne najúspešnejším titulom skupiny; dodnes sa z neho predalo 25 miliónov kusov. Kvartetu vyniesol aj dve ceny Grammy vrátane Albumu roka, ako aj jednu cenu BRIT Award.

 

 

The Joshua Tree prišiel tri roky po predchádzajúcom albume The Unforgettable Fire a U2 na ňom zužitkovali vplyvy viacvrstvového žánru Americana, ako aj írskej ľudovej hudby. Odzrkadľuje sa na ňom pozitívno-negatívny vzťah skupiny k USA - použitím politicky a sociálne ladených textov v kombinácii so spirituálnou metaforou.

 

Album produkovali Brian Eno a Daniel Lanois. Nahrávali ho v niekoľkých dublinských štúdiách, ako aj v historickej rezidencii Danesmoate House z 18. storočia, ktorá dnes patrí basovému gitaristovi U2 Adamovi Claytonovi.

 

Sériu čiernobielych fotografií skupiny na viacerých miestach v Spojených štátoch vrátane Mohavskej púšte, lokality Zabriskie Point či zaniknutého mesta Bodie vyhotovil holandský fotograf Anton Corbijn.

 

Album sa v roku 2007 pri príležitosti 20. výročia vydania dočkal reedície s rozsiahlym bonusovým materiálom. Obdobná edícia sa chystá aj v lete tohto roku. Skupina zároveň absolvuje koncertné turné po Severnej Amerike a Európe, počas ktorého na každom z 33 vystúpení odohrá predmetný album v celom znení, teda 11 pôvodných skladieb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies