Skupina tínedžerov napadla v Nemecku tri deti zo Sýrie

NETKY.SK • 11 Október 2016, 07:13 • 2 min
Skupina tínedžerov napadla v Nemecku tri deti zo Sýrie

SEBNITZ - Nemeckí kriminalisti vypátrali päťčlennú skupinu tínedžerov vo veku 14-20 rokov, ktorí majú zrejme na svedomí útok na tri deti sýrskych utečencov vo veku päť, osem a jedenásť rokov z uplynulého štvrtka večer.

slovakia

left justify in out

Dejiskom násilia, pri ktorom bol v hre nielen verbálny atak, použitie ultrapravicových sloganov, ale aj fyzický útok, ba aj nôž, bolo okolie autobusovej stanice v Sebnitzi neďaleko nemecko-českej štátnej hranice.

 

O prípade a poznatkoch vyšetrovateľoch informovalo dnes internetové vydanie denníka Sächsische Zeitung. Podľa nich bol hlavným "motivátorom" najmladší z pätice útočníkov, medzi ktorými bola aj 16-ročná dievčina.

 

Vyšetrovanie kauzy pokračuje pre dôvodné podozrenie z nebezpečného ublíženia na zdraví, použitia symbolov protiústavných subjektov, ako aj urážania.

 

Miestna samospráva v Sebnitzi útok na sýrske deti odsúdila a konštatovala, že ak sa správy o ňom potvrdia, ide o viac ako iba o zahanbujúci postup.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies