Skupina The Kinks nahráva po vyše 20 rokoch nový štúdiový album

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 07:32 • 2 min
Skupina The Kinks nahráva po vyše 20 rokoch nový štúdiový album

LONDÝN - Britská rocková skupina The Kinks obnovila po vyše 20 rokoch svoju činnosť a nahráva nový štúdiový album.

slovakia

left justify in out

Oznámil to jej frontman a spevák Ray Davies, podľa ktorého boli on a ďalší dvaja členovia skupiny inšpirovaní formáciou The Rolling Stones, ktorá stále koncertuje po svete.

 

Davies (74), ktorý je v skupine so svojím bratom Daveom Daviesom a Mickom Avorym, pre stanicu Channel 4 News povedal: "Mám v zásobe piesne, ktoré som napísal v čase, keď bola skupina rozídená. Domnievam sa, že nastal ten správny čas (na ich nahratie)." Peter Quaife, ktorý tvoril pôvodnú zostavu, zomrel v roku 2010. Davies dodal, že jeho brat nikdy dobre nevychádzal s Avorym, čo vyústilo do tvrdšieho hudobného prejavu.

 

The Kinks vznikli v londýnskej štvrti Muswell Hill v roku 1964 a stali sa vplyvnou skupinou 60. rokov. Hrali aj v nasledujúcich troch desaťročiach, rozišli sa v roku 1996. Dosiaľ vydali 24 štúdiových albumov a predali vyše 50 miliónov nosičov. K odkazu The Kinks sa hlásia skupiny ako The Clash, Blur či Oasis.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona