Skupina Symfobia ma koncertné leto a pripravuje nový album

NETKY.SK • 16 August 2016, 15:55 • 2 min
Skupina Symfobia ma koncertné leto a pripravuje nový album

BRATISLAVA/NITRA - Nitrianska symphonic metalová skupina Symfobia má v letných dňoch nabitý program. Počas tohto leta si zahrala na viacerých festivaloch, medzi nimi Topfest, Masters of Rock, Benátska noc aj Rock pod Kameňom.

slovakia

left justify in out

Okrem množstva koncertov pracuje aj na druhom štúdiovom albume a intenzívne sa venuje tvorbe nového materiálu. Nahrávajú v štúdiu Echo Studios & Promotion, gitary spoločne s basou sa nahrávali pod záštitou Randal Group Production. Finálny mix a mastering sa bude robiť vo Fínsku pod dohľadom Miku Jussilu, ktorý spolupracoval s kapelami ako Stratovarius, Alcest, Moonsorrow alebo Amorphis.

 

Hudobníci spod Zobora sa stávajú zaslúžene čoraz populárnejšími a obľúbenejšími medzi fanúšikmi. Preto bude druhá štúdiovka očakávanou udalosťou na slovenskej scéne. „V súčasnosti máme hotové dve piesne. Ostatné skladby chceme nahrať do konca tohto roka,“ povedal pre médiá gitarista Milan Sitár.

 

Piesne budú podľa slov kapely samotnej o čosi kratšie ako na debute Way of the Queen. Názov nového pripravovaného albumu zatiaľ nepozná ani kapela samotná. „To ešte netušíme ani sami. Novinku by sme chceli vydať približne niekedy v marci 2017, aby sme vedeli pripraviť koncertný program pre budúce leto, už aj s piesňami z novinky.“

 

Nitriansku kapelu čaká ešte jedno koncertné vystúpenie na festivale More Than Fest vo Zvolenskej Slatine. Po dlhom čase sa na jeseň chcú predstaviť aj v domácom prostredí. „Bude to špeciálne vystúpenie, kde plánujeme po prvý raz zahrať aj naše dve nové skladby, ktoré už máme takmer hotové,“ dodal gitarista.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies